“Değerli çiftçilerimiz

2023 yılı TMO tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının özel sektör tarafında düşük olması sebebiyle çiftçilerimizin ilçemizde TMO açılması yönündeki talepleri üzerine Kaynarca Ziraat Odası olarak, TMO alım noktasını Kaynarcamıza açtırmış bulunmaktayız. Şu an itibariyle TMO internet sayfasından randevularınızı alabilirsiniz. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen başta TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’a, TMO Kocaeli Başmüdürü Kenan Destici’ye, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanımız Ali Şener Bayraktar’a, TMO Adapazarı Müdürü Abdurrahman Çetin’e TMO Kocaeli Baş Müdür Yardımcısı Gökmen Bozkurt’a, Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ayhan Demirhan’a, Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Müdürü Olcay Ceylan’a, Adapazarı Ziraat Odası Başkanımız Ercan Ateş’e Faruk -Tayfun Özbay kardeşlere ve emeği geçen herkese tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz. 2023 yılı hububat sezonu tüm çiftçilerimize bereketli olsun.”

 

HUBUBAT ALIMI İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Öte yandan TMO'dan hububat alımı için şu uyarılarda bulunuldu: 2023 alım döneminde; buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar peşin alınacaktır.

Randevu alırken kuruma hangi ürünü satacaksanız o ürünü seçiniz. Randevu gününde seçtiğiniz ürün dışında başka bir ürün alınmayacaktır.

Ürün teslimatı sadece ürün sahipleri veya noter onaylı vekalet verilen kişi tarafından yapılacaktır.

Hububat üreticileri için 2 kez randevuya gelinmemesi durumunda mevcut randevuları iptal edilerek 2024 yılı hasat dönemine kadar Peşin alım yapılmayacaktır. Randevu sisteminde bir üreticinin aktif olarak en fazla 3 adet randevusu bulunabilecektir. - SEDAT BALTA