Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde AFAD’ın son açıklamasına can kaybı 2 bin 921'e yükseldi, 15 bin 834 kişi yaralandı, 6 bin 217 binanın da yıkıldığı açıklandı.

Elbistan merkezli ikinci depremde Saraykent Mahallesi ve Malatya Caddesi'nde çok sayıda binanın yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu bildirildi.

'ELEKTRİK YOK, İNSANLAR DONUYOR. HERKES TESLİM OLMUŞ'

Elektrik kesintisinin olduğu ilçede yaşayan İsmail Yıldız, en az 150 binanın yıkıldığını ve arama kurtarma çalışmalarının çok yetersiz olduğunu söyledi. Deprem sırasında eniştesinin hayatını kaybettiğini bildiren Yıldız şunları aktardı:

"Biz ilk depremden sonra Pazarcık’a ulaşmaya çalışırken ikinci depreme yakalandık. Elbistan’a geri geldik. Burada en az 150-200 bina yıkıldı. Hiçbir çalışma yok. Üç beş enkazda kurtarma çalışması var. Diğerleri de kullanılamaz halde. Benim eniştem öldü gözlerimizin önünde. Hala aynı enkazda bir kadın ses verip duruyor. Hiçbir yardım yok ne AFAD ne belediye… Bir iki jandarma grubu var. Elektrik yok, insanlar donuyor. Herkes teslim olmuş. Enkazın altında insanlar var, yanında da ateşler yakılmış. İnsanlar oturuyor, yapacak hiçbir şey yok. Çok vahim bir durum söz konusu. Hiç kimseye dokunulmuyor. Köyler tamamen yıkılmış durumda, sular kesildi. Suyu da boş ver ekmek yok, hiçbir şey yok"

'NE AFAD NE BAŞKA BİR EKİP GÖRMEDİK'

Elbistan Saraykent Mahallesi'nden Av. Umut Baran Yaylagül ise “Binalar üst üste çökmüş. Herkes kendi yakınlarını çıkarmaya çalışıyor. Saraykent ve Malatya Caddesi çok kötü durumda. Benim kendi evim bile yıkıldı. Tek temennimiz, evlere girmememiz yönünde mesajlar geliyordu. Çok az insan evlere girdi. Saatlerdir dışardayız. Evlerin önünde ne AFAD ne başka bir ekip görmedik. İnsanların bir kısmı boş arsalarda bir kısmı araçlarında” diye konuştu.

Maraş’ta artçı sarsıntılar devam ederken insanların araçlarında beklediği ve boş alanlarda ateş yakarak ısınmaya çalıştığı öğrenildi.

Advert