NE OLMUŞTU?

8 Mayıs tarihinde Kocaali İlçesi Yayla Mahallesi’nde bulunan evi önünde uğradığı silahlı saldırı sonrasında kaldırıldığı Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Abdussamet Tarakçı’nın ailesi, evlerinin önünde yaptığı açıklama ile ilçede son 1 ayda ardı ardına yaşanan olaylara hep birlikte tepki vermek için tüm siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve vatandaşları Cuma Namazı sonrası Merkez Cami önünde yapacakları açıklamaya davet etmişti.

YOĞUN KATILIM

Tarakçı ailesinin yaşadığı acı sonra ilçe protokolü tam kadro basın açıklamasına katıldı. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı ersan Demir, CHP İlçe Başkanı Mithat Sarı, MHP ilçe Başkanı Adnan Arar, Saadet Partisi Kocaali İlçe Başkanı Azem Emanet, STK temsilcileri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YAŞANANLARI ONAYLAMIYORUZ”

Cuma Namazı sonrasında toplanan kalabalık, Kocaali İlçesinde Mayıs Ayı içerisinde yaşanan cinayet, kundaklama ve bıçaklı yaralama olaylarına tepki gösterirken Tarakçı Ailesi adına açıklama yapan Efdal Tarakçı, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Açıklamayı okuyan Efdal Tarakçı, “İlçemiz Kocaali’de son zamanlarda toplumsal huzurun ne anlama geldiğini idrak eden ve bu anlamda üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren, bu sorumlulukları yaşadığı her sosyal ortamda ifade eden, toplumsal düzeni sağlayan davranışlar sergileyen, sağlıklı düşünebilen kişilerin onaylamayacağı olaylara şahit oluyoruz” dedi.

“DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ”

Efdal Tarakçı’nın okuduğu açıklamanın devamında ise şu cümlelere yer verildi;
“8 Mayıs tarihinde kendi evinin önünde uğradığı silahlı saldırı neticesinde genç bir kardeşimiz olan Abdüssamet hunharca katledildi. Bu olaydan 2-3 gün sonra yine ilçemiz merkezinde 2 genç kardeşimizin de bıçakla yaralandığını hepimiz biliyoruz. Elbette bu olaylar artık yargının konusudur. Bizim yegane amacımız; ilçemiz Kocaali’de yaşanan konulara dikkat çekmektir. Bu yüzden bu bildiriyi, sizin huzurunuzda tüm halkımız ve kamuoyumuzla paylaşmak istiyoruz. İlçemiz gençlerinin ve çocuklarımızın hiçbir kimsenin onaylayamayacağı kötü alışkanlıklarla kurdukları tuzaklara düşüren yasa dışı davranan şahıs ve grupların hedefinde olduğu görülmüştür ve bu da toplumumuzda derin endişenin yaşanmasına neden olmuştur. Bir başka hakikat ise; kanun ve ahlak dışı hareket eden ekonomik çıkar ve rant sağlamak isteyen, kişi ve gurupların varlığının ilçemizde fark edilmiş olmasıdır.”

“SUSARSAK VAR OLMAYA DEVAM EDECEKLER”

“Kocaalimiz de yaşanan bu olaylar, başta ailelerimiz olmak üzere her birimizi geleceğimiz için ciddi olarak endişelendirmektedir. Toplumumuzu derinden sarsan bu olayların ilçemizin sosyal ve ekonomik gelişimi için büyük bir tehdit oluşturduğu aşikardır. Kocaalimizin yaşanan bu olaylarla anılmasından son derece rahatsızız. Yukarıda bir kısmını dikkatinize sunduğumuz bu son yaşadığımız olaylar bizi buraya, ‘Kocaali Zafer Meydanına’ topladı. Buradan toplum olarak sesimizin ulaştığı her yere seslenmek istiyoruz; Başta bizler olmak üzere, toplumumuzu derinden sarsan bu olaylarla bir daha karşılaşmak istemiyoruz. Bunun için de sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle; etrafımızda olağan dışı bir durumla karşılaştığımızda ya da gözlemlediğimizde emniyet güçlerine bilgi vermekten asla çekinmemeliyiz. Bu konu da cesur olmalıyız. Birkaç yıldır bu ve benzeri olaylar yaşanıyor ancak baskı altına alınan şahıs ve aileler korku sebebiyle şikâyette bulunamıyorlar. Bu da durumun vahametini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Unutmamamız gerekir ki; biz susarsak bu gruplar ve çeteler var olmaya devam edecek”

“BAŞKA CANLARIN GİTMESİNE ENGEL OLABİLİRİZ”

“Daha evvel tehdit edilen ve haraç alınmak istenen kardeşlerimizi de yazılı şikayette bulunarak, olayı hukuki boyuta taşımaya davet ediyoruz. Korkmadan, yılmadan, emniyet güçlerimizle birlikte bu yasa dışı faaliyetlerin bitmesi için çalışmalıyız. Giden canları geri getiremeyiz ama başka canların gitmesine engel olabiliriz. Bugün bizim canımızı aldılar ama yarın bu can sizin evladınız, babanız, anneniz, kardeşiniz ya da komşunuz olabilir, hatta siz bile olabilirsiniz. Bu acıların bir daha yaşanmaması için, bu insanlık dışı olaylara 'dur' demenin vaktidir. Buraya toplanmamıza neden olan bu elim olayın ve benzerlerinin yaşanmaması en büyük temennimizdir. Konuyla ilgili Devletimizin kurumlarına, İlçe Emniyet Amirliğine, Jandarma Komutanlığına olayın ilk saatlerinden itibaren failleri yakalamaları ve sonrasında da bağlantılarının tespit edilmesine yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Aynı çaba ve gayretin bundan sonra da hassasiyetle devam edeceğine inanıyoruz. Acımızı paylaşan, uzaktan yakından buraya kadar gelen siz değerli Kocaalililere şükranlarımızı sunuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun”

Admin

Advert