Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra 1999 depremini hatırlayan İstanbullular, kenti terk etme arayışına girdi. Kaynarca’da köylerde metrekare fiyatı bin lira merkezde bin beşyüz ikibin lira ortalamayı bulduğu ifade ediliyor. Talebin artması durumunda bu fiyatların daha da yükselebileceği öngörülüyor. 

Riskli yapıların yoğunlukta olduğu Kadıköy başta olmak üzere, Avcılar, Beylikdüzü, Bağcılar, Sefaköy gibi pek çok ilçeden şehir dışına deprem göçü başladığı belirtiliyor.

Kenti terk ederken ailelerden bazılarının daha küçük evlere taşınma nedeniyle eşyasını yanında götürmediği, bu nedenle kentteki depolarda da doluluk oranlarının arttığı belirtiliyor.

"HER BÖLGEYE GÖÇ VAR"

Ekonomim'den Leyla İlhan'ın haberine göre, depremden sonra İstanbul’dan taşınma hareketliliğinin arttığına dikkat çeken Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, “Sezonun düşük olduğu bu dönemde deprem öncesinde hemen hemen her firmamızı günde 2-3 kişi ararken şimdi bu sayı ortalama 20 ila 25 kişiye çıktı. İstanbul’dan hemen hemen her bölgeye doğru bir göç var. İkinci evi nerede varsa oraya gidiyor. Çoğunlukla da evlerinin eski olması nedeniyle oluşan kaygılardan dolayı bu taşınmaları gerçekleştirdiklerini söylüyorlar” diye konuştu.