Seçimlere 'hür ve müstakil' sözleri ile tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de Genel Başkan Akşener, Trabzon’daki 'Teşkilat Buluşması'nda adayları belli olan 6 ilçeden biri olan Ortahisar'da Ayhan Pala'nın adaylığı duyurmuştu.

Pala, adaylığının ardından sosyal medya hesaplarında Ortahisar'da CHP ile işbirliğinin şart olduğu mesajları verdi fakat partisinden gelen eleştiriler sonrası bu paylaşımlarını sildi. İl Teşkilatı'nda kriz yaratan paylaşımların ardından dün gece saatlerinde Pala'nın adaylığının iptal edildiği duyuruldu.

 

BAŞKAN: AÇIKLAMALARI MESNETSİZ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan tarafından yazılı yapılan açıklamada Pala'nın işbirliği yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarının mesnetsiz olduğu ifade edildi.

 

Başkan, "Sayın Pala, seçimlere ‘hür ve müstakil’ gireceğiz kararından sonra aday adaylığı başvurusunu yapmış ve Ortahisar ilçemizin Belediye Başkan Adayı olarak bu yola çıkmıştır. İYİ Parti’nin yetkili kurulları kendisinin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaları, yetkili kurullarında, yetkili kişilerin talepleri doğrultusunda değerlendirir ve bir karar alır. Alınan bu karar da tüm teşkilatı bağlar niteliktedir. Ortahisar'da işbirliğinin yapılıp yapılmayacağı tartışması adaylığı açıklanan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi mesnetsizdir" 

 

Bu ve benzeri açıklamaları Belediye Başkan Adayı tarafından yapılması iddiasız bir aday olduğunu seçim sürecine başlamadan görmemize vesile olmuştur. Partimizin yetkili kurullarının aldığı karara saygısızlık ve İl Başkanlığı’mızın yetkisi dahilinde olabilecek çalışmalara sosyal medya üzerinden ön alma tarafımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Pala’ya sosyal hayatında başarılar diliyoruz. Ortahisar ilçemizi yönetmek için başvuruda bulunan çok değerli aday adayı arkadaşlarımızdan vermiş olduğumuz bu yanlış karar sebebiyle özür diliyoruz” diye yazdı. 

 

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM

Başkan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ayhan Pala, “Siyasete unvan için değil spor ve eğitim hayatında kente kazandırdıklarına daha güzel işler eklemek için girdiğini ifade eden Pala, "Gelinen süreç demokratik hakların kullanılmasında; bölünmüş, ayrıştırılmış, aynı hedefe yürürken, ayrı yolların kullanılma düşüncesi hedefe ulaşılmasında amacı gerçekleştiremeyeceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Bunda ısrarcı olmak Trabzon’a ve Ortahisar’a bir şey kazandırmayacaktır. Amaç, aynı hedefi taşıyıp ayrı yolları tercih ederek yolu uzatmak, hatta yolu kaybetmektense ayrı yolları teke indirip amaca ulaşmak olmalıdır. Tüm bu geniş kapsamlı düşünmemin ardından yaptığım değerlendirmemde tarihi vebal taşıyan bir zamanda, ayrıştırıcı değil birleştirici, dışlayıcı değil kucaklayıcı, kaybedici değil kazandırıcı olma adına çıktığım bu yolda İYİ Parti Ortahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığından çekildiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” diye yazdı. - SEDAT BALTA

Advert