Hendek’in ev sahipliğinde bu yıl 5’ncisi yapılan Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda yapılan Kadın Çiftçi Yarışması'nda Kaynarcalı Merve Hiçdönmez 3'üncü oldu.  Fuar görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Hendek Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli ve sektörün önemli temsilcileri katıldı.

restbet

 

TÜRK TARIMINA TAM DESTEK

 

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesildiği tören sonrasında Vali Karadeniz, Başkan Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Acır, Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu ve protokol stantları gezdi. Burada üreticilerle görüşen protokol sektör temsilcileriyle sohbet ederek yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Protokol ayrıca kurumların stantlarına misafir olurken, Başkan Babaoğlu Hendek Belediyesi standında protokolü misafir etti. Çeşitli ikramların yapıldığı fuarın ilk gününde yaşanan yoğunluk dikkat çekerken, Başkan Babaoğlu böylesine büyük bir fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Fuarın Türk tarımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Babaoğlu, organizasyon için büyük emek verildiğini dile getirdi.

 

 

BABAOĞLU: “TARIM, HAYATIN TA KENDİSİDİR”

 

Babaoğlu, “Daha önceden ifade ettiğim gibi altın fırsat olarak gördüğüm bu 5 yıldızlı fuar organizasyonunu her geçen yıl büyütmek, geliştirmek ve daha da ileriye taşımak zorundayız. Fuar önemli bir organizasyon ciddi bir gelişmişlik göstergesidir. Tarım, hayatın ta kendisidir. Tarım, toprağın ve toprağın verimli kullanımının bir yansımasıdır. Pandemi döneminde gıda sorunlarıyla karşı karşıya kaldık, ancak birlikte çalışarak bu zorlukların üstesinden geldik. Bundan sonrası için de devletimiz ve milletimiz el ele vererek aynı kararlılıkla ilerleyecektir. Ülkemiz bir tarım ülkesidir ve Sakarya bu alanda öne çıkan bir kenttir. Geçmişten aldığımız ilhamla, verimli topraklarımızı gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarmak için çaba sarf etmeliyiz. Tarım, hayatın ta kendisidir, toprak can taşır. Bu nedenle tarımsal faaliyetleri asla küçümsememeli, tam aksine büyük bir önem ve destekle karşılamalıyız.

 

TARIMA ÖNEM VERİYORUZ

 

Babaoğlu, “Bu manada 2019 yılından bugüne kadar 6 bin 150 adet çeşitli türde fidan dikimi yaparken, ağaçlarımızın bakımlarını ve, yeşil alanların bakımlarını ciddiyetle yürütüyoruz. Arazide 5 ayrı alanda eğitim ve 5 ayrı konferans vererek çiftçimize üretimde daha verimli hale gelecek teknikleri ve metotları anlattık. Pandemi döneminde Patates üretimi yaparak önce ihtiyacı olana sonra herkese dağıttık. Çiftçimizin yanında oluyor, ücretsiz toprak analizleri yapıyoruz. Bu fuarlar,  üretmek, gelişmek ve geliştirmenin anahtarıdır. Ben bir kez daha fuara emek veren, katılan, destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Daha büyük alanlarda daha güzel fuarları yapmak için bizler buradayız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm çiftçileri, üreticileri ve vatandaşlarımızı 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Belediyesi Ticaret  Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanına davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hendek’in ev sahipliğinde bu yıl 5’ncisi yapılan Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Hendek Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli ve sektörün önemli temsilcileri katıldı.

 

TÜRK TARIMINA TAM DESTEK

 

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesildiği tören sonrasında Vali Karadeniz, Başkan Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Acır, Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu ve protokol stantları gezdi. Burada üreticilerle görüşen protokol sektör temsilcileriyle sohbet ederek yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Protokol ayrıca kurumların stantlarına misafir olurken, Başkan Babaoğlu Hendek Belediyesi standında protokolü misafir etti. Çeşitli ikramların yapıldığı fuarın ilk gününde yaşanan yoğunluk dikat çekerken, Başkan Babaoğlu böylesine büyük bir fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Fuarın Türk tarımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Babaoğlu, organizasyon için büyük emek verildiğini dile getirdi.

 

 

BABAOĞLU: “TARIM, HAYATIN TA KENDİSİDİR”

 

Babaoğlu, “Daha önceden ifade ettiğim gibi altın fırsat olarak gördüğüm bu 5 yıldızlı fuar organizasyonunu her geçen yıl büyütmek, geliştirmek ve daha da ileriye taşımak zorundayız. Fuar önemli bir organizasyon ciddi bir gelişmişlik göstergesidir. Tarım, hayatın ta kendisidir. Tarım, toprağın ve toprağın verimli kullanımının bir yansımasıdır. Pandemi döneminde gıda sorunlarıyla karşı karşıya kaldık, ancak birlikte çalışarak bu zorlukların üstesinden geldik. Bundan sonrası için de devletimiz ve milletimiz el ele vererek aynı kararlılıkla ilerleyecektir. Ülkemiz bir tarım ülkesidir ve Sakarya bu alanda öne çıkan bir kenttir. Geçmişten aldığımız ilhamla, verimli topraklarımızı gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarmak için çaba sarf etmeliyiz. Tarım, hayatın ta kendisidir, toprak can taşır. Bu nedenle tarımsal faaliyetleri asla küçümsememeli, tam aksine büyük bir önem ve destekle karşılamalıyız.

 

TARIMA ÖNEM VERİYORUZ

 

Babaoğlu, “Bu manada 2019 yılından bugüne kadar 6 bin 150 adet çeşitli türde fidan dikimi yaparken, ağaçlarımızın bakımlarını ve, yeşil alanların bakımlarını ciddiyetle yürütüyoruz. Arazide 5 ayrı alanda eğitim ve 5 ayrı konferans vererek çiftçimize üretimde daha verimli hale gelecek teknikleri ve metotları anlattık. Pandemi döneminde Patates üretimi yaparak önce ihtiyacı olana sonra herkese dağıttık. Çiftçimizin yanında oluyor, ücretsiz toprak analizleri yapıyoruz. Bu fuarlar,  üretmek, gelişmek ve geliştirmenin anahtarıdır. Ben bir kez daha fuara emek veren, katılan, destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Daha büyük alanlarda daha güzel fuarları yapmak için bizler buradayız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm çiftçileri, üreticileri ve vatandaşlarımızı 9-12 Kasım tarihleri arasında Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanına davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.