KAYNARCA EN İHMAL EDİLEN İLÇE

Kaynarcamız ne yazık ki son 15 yıllık iktidar partisi belediyeciliğinde Sakarya’nın 16 ilçesi arasında en ihmal edilen ilçesi oldu. Son 5 yıllık dönemde de bu üvey evlat muamelesi devam etti. 

 

Bu seçim, ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyenlerle, ‘böyle gelmiş böyle gitmez’ arasında yapacağımız çok önemli bir seçim olacak.

 

Ben ve arkadaşlarım bu kötü gidişe dur demek için aday olduk. Çok şükür 2 aylık ziyaretlerinde gördüm ki, Kaynarca halkı da bu gidişe dur demeye, sorumlulara bir ders vermeye niyetli. 

 

TARIMSAL DESTEKLER GÜNDEMİMİZDE OLACAK

2014 Yılında yürürlüğe giren yasa ile belediyelere tarımsal üretime destek görevi verildi. Komşu ilçe Kandıra’da Belediye tarım ve hayvancılığa destek verirken, Sakarya ve Kaynarca’da belediyeleri yönetenler oralı olmadı.

 

Kaynarca öncelikle bir tarım ilçesidir. Ekmeğimizi tarım ve hayvancılıktan sağlıyoruz. Allah’ın izniyle, sizlerin oylarıyla 2014 Yılında kanunun bize verdiği tarımsal destek konusundaki yetkiyi ilk biz kullanacağız. 

 

KADİR YAZGAN’IN PROJELERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE

Sizlere kısaca yapacağımız bazı hizmetleri başlık olarak ifade etmek istiyorum. 

 

Önceliğimiz beton santrali, parke taş tesisi ve taş ocaklarının faal hale getirilmesiyle mahalle ve tarla yolları sorununu ortadan kaldıracağız. 

 

Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza sosyal alanlar inşa edeceğiz.  Her mahalleye cocuk parkları, spor alanları yapacağız. 

 

Kaynarca’yı, Taşoluk ve Okçular mahallelerimizi sokak köpekleri sorunundan kurtaracağız. 

 

KAYNARCA TURİZMDEN PAYINI ALACAK

Kaynarca göleti ve Karaboğaz Sahili’ne sosyal tesisler kazandıracağız. Turizme ve halkımızın hizmetine açacağız. 

 

İŞSİZ GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kuracağımız Belediye İş Ofisi projemizle torpilsiz, sahipsiz gençlerimize sahip çıkacağız. Organize Sanayi Bölgelerinde, diğer iş sahalarında öncelik Kaynarcalı işsizlerimizin olacak. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. 

 

KÖYLÜ PAZARINI KURACAĞIZ

Yaz aylarında sahillerimize akan araç trafiğinden yararlanmak için yol kenarına kuracağımız kapalı köylü pazarı ile üreticilerimize kazanç kapısı açacağız. 

 

El emeği mağazası açacağız. Ev kadınlarımızın evinde ürettiği el ürünlerini mağaza ve internet aracılığıyla maddi kazanca dönüştüreceğiz. 

 

BELEDİYE PERSONELİ İLE TAKIM RUHU İLE ÇALIŞACAĞIZ

Belediye personelimizle çalışma sistemimiz, birileri gibi, ‘çalışmayanın kafasını koparırım’ anlayışıyla değil, kardeşlik, ekip ruhu, takım arkadaşı anlayışı ile sevdirerek çalışmak üzerine olacak. 

 

Başta uluslar arası sözleşmelerle korunan Acarlar Longozu olmak üzere evrensel değerdeki projelerimizle Avrupa Birliği fonlarından kaynak aktarmak üzere projeler üreteceğiz. 

 

İMAR PLANLARINDA ADALETLİ OLACAĞIZ

İmar planları yapılırken, parselasyon yapılırken son 5 yılda yapıldığı gibi, 18 uygulamalarında kanunun belirlediği en üst sınar olan yüzde 40 kesiti değil, en alt kesinti olan yüzde 20 kesinti temel ilkemiz olacak. Adaletli olacağız. Vatandaşın tarlasına çökmeyeceğiz!

 

Kaynarca Belediyesi, kendine yeten, kaynaklarını çarçur etmeyen, israf etmeyen bir belediye olacak. 

 

DAHA İYİ BİR KAYNARCA MÜMKÜN

İki ay önce çok daha iyi bir Kaynarca mümkün inancıyla yola çıktık. Bu inancı gerçekleştirmek birlik beraberlikle hayata geçebilir. Biz birlikte güçlüyüz. 

 

Biz birlik olursak, hiç bir şey bize engel olamaz. 

 

Çok şükür, iki aydır süren seçim kampanyamızda gittiğimiz her mahallede, Kaynarcalı hemşehrilerimizin bize güç verdiğine, birliğe, beraberliğe şahit olduk. 

 

SEÇMEN PUSULASINDA İKİNCİ SIRADAYIZ

Pazar günü sandık başına giderek bu birliğin, dayanışmanın gücünü tüm Kaynarca’ya ilan edeceğiz. Seçmen pusulasında ikinci sıradayız.

 

Ve 1 Nisan 2024 tarihinde Kaynarcamızda yeni bir dönem başlayacak. 

Ayrımcılığın, adaletsizliğin, savurganlığın, israfın, plansızlığın olmadığı dinamik bir dönem başlayacak. 

 

Halka hizmetin, çalışkanlığın, planlı kalkınmanın zamanı başlayacak. 

 

Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun! Kazanan Kaynarca olsun. Saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. - SEDAT BALTA