Hüseyin Cumalı’nın özel haberi

Kaynarca Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali’nin 14’ncüsü büyük coşkuyla yapıldı. Üç gün süren festivalin 2. akşamında Tuğçe Kandemir ile Hilal Coşkun sahne aldı. Gençlerin akın ettiği Tuğçe Kandemir ile Hilal Coşkun konseri harika geçti. Konser sonunda bir araya gelen Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, protokol ve gazeteciler gecenin değerlendirmesini yaptı.

Bir gazetecinin “İnşallah yarın akşamı da atlatırsak” sözleri üzerine Kaymakam Karatekeli, “Süper oldu değil mi!” dedi. Kalabalıkta bulunan birisi ise “Bu gençlerin konseriydi güzel geçti. Yarım akşam mazlumlar geliyor. ‘Cengiz Kurtoğlu nu kast ederek’ tavernacılar geliyor. Bir şey olmaz” demesi üzerine tecrübeli kaymakam M. Ali Karatekeli, “ Valla hiç belli olmaz. Bu gençlerin konseriydi. Gençler çok medeni bir şekilde geçirdi. Yarın mazlumlar diye güveniriz, başka bir şey olur” dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ise, “Ne dedik! Kardeşliği, huzurun buluştuğu yer Kaynarca dedik” derken, gazeteci Sedat Balta ise, “Huzur adası diyelim” dedi. Cuma akşamı yapılan Tuğçe Kandemir ile Hilal Coşkun konseri sonrasında yapılan bu konuşmalardan sonra ertesi akşam ünlü Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Cumartesi akşamı sahne alan Kurtoğlu gördüğü ilgiyle birlikte hem coştu hem de coşturdu.  

Ancak sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahnede olduğu esnada M.T. ile E.Ö. ve İ.K. arasında tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışmada E.Ö., yanında getirdiği tabanca ile M.T.’yi yaraladı. M.T. kanlar içinde yere yığılırken, bacağından seken kurşun 3 yaşındaki E.F.'yi yaraladı. Coşkulu kalabalık, silah sesi ile birlikte konser alanından kaçışmaya başladı. Kanlar içerisinde kalan yaralıya ilk müdahale bölgedeki sağlık ekiplerince yapıldı. 

Kaynarca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olayda kullanılan silahla birlikte E.Ö. ve İ.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. İ.K. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, E.Ö. adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Meydana gelen silahlı kavgada yaralanan 2 kişinin ise hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Yaşanan bu olay büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken, bir gece önce “Bu gece süper oldu değil mi! Bu gençlerin konseriydi. Gençler çok medeni bir şekilde geçirdi. Yarın mazlumlar diye güveniriz, başka bir şey olur” diyerek tedbiri elden bırakmayan Kaymakam Mehmet Ali Karateke’nin sözleri “Sanki kaymakamın içine doğdu” yorumuna neden oldu.

Admin