AK Parti Sakarya İl Başkanlığının düzenlediği 76. İl Danışma Meclisi Toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Yunus Tever, Genel Merkez İl Koordinatörü Mehmet Ali Okur, Milletvekili Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Danışma meclisinde konuşan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Vatandaşlarımız, bugün yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümünün yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu, AK Parti’de ve Cumhur İttifakı’nda olduğunu bizlere girdiğimiz her ortamda ifade ediyor. Bu teveccüh için daha fazla gayret edecek, 2023 seçimlerine kadar mahalle mahalle çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız inşallah ”dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de saha faaliyetleri kapsamında üye sayısını 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Salgın sonrası oluşan küresel ortam ve ekonomik buhran maalesef tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de yakından etkiliyor. Hiç şüphesiz bu ortam siyaseti de, bizleri de yakından ilgilendiriyor. AK Parti hükümetleri, Türkiye’nin darlıklarını, zorluklarını, yokluklarını, yasaklarını, yolsuzluklarını aşa aşa bugünlere geldi. Şu anda ekonomide yaşanan bazı sorunları hep birlikte görüyor ve bu sorunların ortadan kaldırılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadeleyi de yakından biliyoruz. Toplumun tüm kesimindeki sabit gelirli vatandaşlarımızın enflasyon ortamının altında kalmaması için verilen destek ve iyileştirmeleri de biliyoruz, takip ediyoruz. Türkiye’nin 20 yılda her alanda geldiği noktayı hep birlikte görüyoruz. Nasıl 2008 dünya finans krizinde ülkemizi bundan en az hasarla kurtardıysak, nasıl Gezi’de ve darbe anında yapılan ekonomik saldırılar sırasında Türkiye’yi en az maliyetle buradan çıkardıysak, yaşanan bu olumsuz durumdan da ülkemizi yine biz kurtaracağız” ifadelerine değindi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 20 yıldır dertlerinin millet, gayretlerinin ise hizmet olduğunu vurgulayarak, “Sözlerime Mehmet Akif Ersoy’un şu mısralarıyla devam etmek istiyorum; İz bırakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece… Onlar ömür boyu gayret ediyorlar; sen ömür boyu hayret ediyorsun. İstiklal şairimizin bu anlamlı mısralarında bahsettiği gibi; siz kardeşlerim ile birlikte Sakarya’mız ve Sakaryalılar için hizmet etmek adına 20 yıldır yürüdüğümüz bu yolda bizim derdimiz millet, gayretimiz hizmettir. Bizim kültürümüzde istişarenin çok önemli bir yeri vardır. Peygamber Efendimizin de sünnetidir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için verdiği mücadelenin bir parçası olmak, dünyadaki tüm Müslümanların sesi olan bir liderin yanında olmak, bu davanın neferi olmak beni çok mutlu ediyor. Bizler; Cumhurbaşkanımızın yanında çıktığımız bu yolda sonuna kadar gidecek, Hak için, doğru için mücadele etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz” dedi.

 

Sakarya’yı hak ettiği konuma ulaştırmak için 3 yıldır gündüz-gece çalıştıklarını ifade eden Yüce, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedef üzere 20 yıldır inandığımız yolda durmadan, yılgınlık göstermeden el ele, birlik beraberlik içinde yürüyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gerek sosyal alanlarda, gerek sağlık alanında, gerek sanayide, gerek konut ve yapılaşmada hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli gayreti her geçen gün gösteriyoruz. Hepimizin daimi hedefi olan Sakarya’mızı hak ettiği konuma AK Parti vizyonuyla ulaştıracağız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yılda 3 milyarlık yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da 17-25 Aralık kumpasları gibi bütün düzmece iddialarıyla iktidarı devirebileceklerini zannedenlerin, ne terör yoluyla ne de masum sivilleri katlederek bir yere varamayacaklarını anladıklarını söyledi.

 

Bu odakların Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmak istediklerini vurgulayan Uncuoğlu, “Türkiye'nin aklınıza gelebilecek nerede bir girişimi varsa hatta askeri varlığımızı sürdürmek adına Libya'dan Suriye’ye nerede savunma sanayisiyle varlık gösteriyorsa hepsi yekvücut oldular, Türkiye'nin karşısına çıktılar” ifadesini kullandı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Sezgin Tanrıkulu gibi bir adam, ana muhalefet partisi, ikinci partinin önemli aktörlerinden birisi, ‘Biz gelirsek İHA’ları bu ülkede yaşatmayız, onları sınır dışı ederiz.’ diyecek kadar ileri gidiyor. Allah bunların eline bu ülkeyi inşallah düşürmez” dedi.

 

AK Parti'ye gönül veren insanların mücadelesinden bahseden Yavuz, "Sizin ve o isimsiz kahramanların emekleri olmasaydı halen Ayasofya açılmamış olacaktı. Başörtüsü sorunu çözülmemiş olacaktı. Değdi değil mi? Bugünlere has yaralarımız, sıkıntılarımız olsa da bu sıkıntıdan bizi çekip çıkaracak tek lider olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyor herkes. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde PKK'nın yok edildi ve köşeye sıkıştırıldı. PKK ile mücadelede bizim en önemli argüman, unsur ve cihaz olan İnsansız Hava Aracı (İHA) için Sezgin Tanrıkulu gibi bir adam, ana muhalefet partisi, ikinci partinin önemli aktörlerinden birisi, 'Biz gelirsek İHA'ları bu ülkede yaşatmayız, onları sınır dışı ederiz.' diyecek kadar ileri gidiyor. Allah bunların eline bu ülkeyi inşallah düşürmez” ifadelerine değindi.

 

Yavuz, Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin emin adımlarla ileriye gittiğini dile getirerek, “Seneye inşallah doğal gazı sisteme bağlıyoruz. Doğal gazın sisteme bağlanıyor olması tarihi bir olay olacak. Bizim paralarımız elektrik üretmek için doğal gaz için yurt dışına gidiyor. Ondan sonra o paralar bizde kalacak ve çok daha güzellikler ve yenilikler Türkiye için söz konusu olacak” ifadesini kullandı.

 

76. İl Danışma Meclisi Toplantısı, üye kaydı işlemlerinde en başarılı performansı sergileyen ilk üç ilçe olan; Serdivan, Akyazı ve Kaynarca ilçe teşkilatlarına plaket takdimi ve soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Admin