İlçemizde ormanlık alanda kuş sesi çıkaran teyple avcılık yapan 2 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayacık köyünde  ormanlık alanda devriye gezen jandarma ekipleri kuş sesi çıkaran bir teyp buldu. Yapılan incelemeler sonucunda R.Y. ve K.B. isimli 2 kişinin teypten çıkan kuş sesleriyle avcılık yaptığını belirlendi. Şüpheliler ekipler tarafından yakalandı ve  ‘Avda kullanılması yasak malzeme kullanmak’ suçundan  işlem başlatıldı.

Ancak haberin doğru olmadığını belirten kuş sesi çıkaran teyple avlandıkları iddia edilen avcılar R.Y. ve K.B. isimli kişiler açıklama yaparak, teybin kendilerine ait olmadığını, haberde geçtiği gibi de haklarında bir işlem başlatılmadığını ifade ettiler. 

Haberde ismi geçen avcı açıklamasında, “Bizim olayla bir ilgimiz yok. Biz hafta sonları Kayacık bölgesine giderek çadır kampı yapıyoruz. Köpeklerimizi yetiştiriyoruz. Jandarma ekibi anızlık bölgede teypleri buluyor biz yakında olduğumuz için bizim avcılık yaptığımız düşünüldü. Ayrıca haberde belirtildiği gibi bizim hakkımızda başlatılan bir işlem yok. Biz kayıtlı avcılar olarak kurallara uyuyoruz. İsmimizin haksızlık yapılarak karalanmasına izin vermemek için yasal hakkımızı kullanacağız” diye konuştu. - SEDAT BALTA

Advert