Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Haluk Akbay, Nisan ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, Kaynarca Taşoluk ve Okçular köylerinde kurulması planlanan KARMA OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akbay, öncelikle KARMA OSB fikrinin kim tarafından ve ne gerekçeyle ortaya çıktığının bilinmesinin gerektiğini söyledi.

 

9 OSB DOLMADAN NİYE

SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un kentin yüzölçümünün neden yüzde 3'üne OSB planladığını açıklanması "Mevcut 9 OSB var, 5 OSB daha planlıyoruz" sözünü hatırlatan Akbay, "5 OSB bahsi geçen yerlerde kurulmasının nedeni kriteri nedir? İlçemizin Kuzey batısında yer alan Kaynarca ilçesi ve Adapazarı'nın Karadere Mahallesi, Selmanlı Göletine kadar kurulması için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

"GÖRMEZDEN GELMEYELİM"

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Haluk Akbay, “Adapazarı Kaynarca sınırına Karma OSB adı altında kurulacak ‘Kimya OSB’ yılın 285 günü Kuzey’den esen rüzgarlarla, Korucuk Tıp Fakültesi, Yenikent Devlet Hastanesi, Yenikent’i, Adapazarı’nı, Serdivan’ı kirli havaya boğacak. Adapazarı Belediye Meclisi bunu görmezden gelmemeli. Adapazarı'nın geleceğini OSB kurmak isteyen siyasi lobilere teslim etmemeliyiz" ifadelerini kullandı Meclise bir sözlü ve yazılı önerge vererek gündeme alınmasını, gündeme alındıktan sonra konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi. 

 

 

BAŞKAN TOPU BÜYÜKŞEHİR VE KAYNARCA BELEDİLERİNE ATTI

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, topu Kaynarca Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi başkanlarına attı. Işıksu, SATSO ile Büyükşehir Belediyemiz birlikte OSB çalışmasını yürütüyor. Kaynarca Belediye Başkanımız da onayladı diye konuştu. 

 

AK PARTİ KARMA OSB’Yİ SAVUNDU

CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay’ın OSB kurulumu ile ilgili eleştirileri üzerine AK Parti’li meclis üyesi Necdet Tömekçe yaptığı konuşmada, “Şehrimizin doğasına zarar verecek hiçbir çalışma olmaz. Ayrıca kurulan OSB’leri de düzenleri, şehir ve ülke ekonomilerine katkısıyla olumlu olarak görüyorum.” derken Başkan Mutlu Işıksu ise, “Şehrimiz ortak akılla, istişare ile yönetiliyor. Bu anlamda çok zengin bir şehiriz. Ortak aklın neticesiyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. OSB’ler konusu da istişarelerle ve ilgili tüm kurumların ortak çalışmalarıyla ilerleyen bir süreç.” dedi. - SEDAT BALTA

Advert