Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde dekanlık devir teslim programı düzenlendi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Esen, dekanlık görevini vekâleten yürüten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’tan devraldı. Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Oğuz Türkay ile fakültenin akademisyenleri ve idari personelleri katıldı.

İşler ilk elden yürütülecek

Fakültede yıllardır emekler verildiğini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Güzel bir ortam oluşturuldu. Öğrencilerle ve sektörle iyi bir diyalog kuruldu. Her ne kadar dekan olarak ben görünsem de işleri sizler yürüttünüz. Bizler de hassasiyeti dikkate alarak dışarıdan bir dekan yerine Sinan hocamızı uygun gördük. İnsicamı dikkate alarak mevcut şartlarda durum idare edildi. Burada bir eksiklik yaşanmadı. Sinan hoca ile birlikte diğer arkadaşlarımız da işlerin içerisindeydi. Şimdi işler ilk elden yürütülecek. Yine bir takım ruhuyla hareket edilmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Sorunlar elbette her zaman olacak. Ancak çözümlerine odaklanmak lazım. Zorluklar var ancak başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler. Türkiye’de çok az sayıda fakültenin öğrencileri yüzde 90 oranında iş sahibi olabiliyor. Hatta daha mezun olmadan iş teklifleri alıyor. Fakültemizin bu yönünü daha da fazla ön plana çıkarmamız gerekiyor. Sinan hocama görevinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sektörle bağlarımızı daha da güçlendireceğiz

Bu zamana kadar Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini kaydeden SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Esen, “Fakültemizin kat ettiği mesafeden ve Türkiye’de istihdam oranları en yüksek sosyal bilimler fakültelerinden biri olmaktan son derece memnunuz. Önümüzdeki süreçte yapılanmamızı çok daha iyi noktalara getirme arzusundayız. Sektörle sıkı bağlarımız var. İş garantili bölüm protokolünü ilk biz imzalamış ve bu kapsamdaki yeterlilikleri sağlayan ilk mezunumuzu anlaşma yaptığımız işletmelerden birisine yerleştirmiştik. İş garantili bölümlerimizdeki işletme sayısını daha da artırmak önemli hedeflerimizden birisi olacak. Akademik anlamda zaten iyi durumda olan yayın ve proje sayımızı artırmak ve fakültemizin sosyal yönlerini çok daha fazla kuvvetlendirmek istiyoruz. Hocalarımızın alanlarıyla ilgili olarak şehrimize katkı sağlayacak çalışmalar içerisinde yer almaktan da mutluluk duyacağız. Dekanlık görevini şahsıma tevdi eden rektör hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Sinan Esen kimdir?

1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Sinan Esen; ilköğrenimini İstanbul Bahçelievler’de, lise öğrenimi Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, lisansını ise Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecesini SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Finans bilim dalında aldı. 2006 yılında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Bursu’nu kazandı. Akademik kariyerine 2009 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başladı. Aynı üniversitede Dış Ticaret Program Başkanlığı ve Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  2013 yılında SAÜ İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. Uluslararası Ticaret Bölümü’nde bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı yaptı. İşletme Fakültesi’nde görev yaptığı yıllarda geliştirmiş olduğu ‘ Üniversite’den Pazar Elçiliği’ne Projesi’, dünyanın en büyük işletme okulları birliği ve akreditasyon kurumu olan AACSB tarafından global anlamda en değerli 30 eğitim inovasyonundan biri olarak seçildi. Aynı fakültede ‘Finans Laboratuvarı’ kurdu ve ‘Borsada Uygulamalı Yatırım’ dersleri verdi. 2019 yılında SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’ne doçent olarak atandı. 2018 -2020 yılları arasında yarı zamanlı olarak Sakarya Teknokent’te yer alan Eksada Dış Ticaret Danışmanlık ve Yazılım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nü yaptı. 2020 yılında SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne Dekan Yardımcısı olarak atandı. SATSO, SAMİB, MARKA gibi kurumların finanse ettiği; İhracat Pazar Araştırması, Sürdürülebilir İhracat Yönetilebilir İthalat, Sakarya Otomotiv ve Treyler Sektörünün İhtiyaçlarının Belirlenmesi ve Çözüm Önerileri Geliştirilmesi, Yaratıcı Endüstrilere Entegre Olarak Gerede Deri Sanayinin Saraciye Ürünleri Üretimine Kapasite Oluşturması projelerinde görev aldı. Yüksek lisans tezleri yönetti. 2014 yılından bugüne Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu üyeliği yapmaktadır. Aynı zamanda Uluslararası Ticaret Ağı Derneği Danışma Kurulu üyesidir. İşletme finansı, uluslararası ticaret ve lojistik alanında ulusal ve uluslararası endekslerde taranan dergilerde birçok yayını bulunan Prof. Dr. Sinan Esen evli ve iki çocuk babasıdır.

Advert