YÜCE’NİN ZİYARETLERİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ilçe ziyaretleri kapsamında Kaynarca’ya gelerek AK Parti İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu ve ilçe yöneticilerini,  Kaynarca Belediyesi’nde Başkan Murat Kefli ve yöneticilerini ziyaret etti. 

 

ÇİÇEKLERLE KARŞILADILAR

Son ziyaretini Kaynarca Muhtarlar Derneği’ne yapan Ekrem Yüce’yi, Dernek Başkanı Türkan Öner ve muhtarlar çiçekle karşıladı. 

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner yaptığı konuşmada, altyapı ihalesi ve diğer hizmetler için Başkan Yüce’ye teşekkür etti. 

 

BAYRAMDAN SONRA İLK KAZMA VURULACAK

Belediye Başkanı Murat Kefli ise ziyarete katılan il yönetim kurulu üyeleri, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve muhtarlara yaptığı konuşmada, “Bugün sevinçliyiz, şehrimizin büyüğü, abimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız aramızda. İki buçuk yıllık gayretli bir çalışmayla yaklaşık 100 milyon liralık alt yapı yatırımı için bugün müteahhit geldi, bayramdan hemen sonra çalışmalara başlayacak.   

 

İLK YIL PLANLAMA İLE GEÇTİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı konuşmada, “Prensip olarak homojen bir dağılımla, bir yere bir şey yapıyorsak, en ücra ilçemize de onun benzeri hizmetlerin yapılmasını hedef olarak koyuyoruz. 

 

Bu zamana kadar 3 yılın bir yılı projelerle geçti. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla Kaynarca’nın gerçekten ihtiyaç duyduğu şeyleri masaya yatırdık. Öncelendirdik ve kazmayı vurmaya başladık. Yolları programa aldık. İçme sularımızla ilgili, alt yapıyla ilgili çalışmalarımızı programa aldık. 

 

YOLLARIN YÜZDE 60’I ASFALTLANDI

Şu ana kadar Kaynarca’da 60 kilometre kadar yolumuzu asfaltladık. 36 Aylık bir dönem içinde 17 milyon liralık bir yatırımı Kaynarca’da gerçekleştirdik. 67 Bin ton asfaltı yollarla buluşturduk. Hangi yollar bunlar, Uğurlu, Arifağa, Sabırlı, Uzakkışla, İmamlar, Birlik, Karaçalı, Keşkekler, Küçük Kaynarca, Yeşilova Ordulular Mahallesi, Karamanlar, Güven, Gaziler, Nevrin, Hacıköy, Gölet yolu bölgelerinde asfaltlama çalışması yaptık. Yüzde 60’ı tamamlandı, kalan yüzde 40’lık kısmı da bu sene tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

 

İlçede 6 kilometreye yakın V kanal çalışmasının gerçerleştirildiğini belirten Ekrem Yüce, “18 Bin 473 metreküp heyelan ve alt yapı dolgu çalışması yaptık” dedi. 

 

İLÇENİN 100 YILLI SU İHTİYACI GÜVENCEDE

SASKİ olarak Kaynarca’nın da içinde bulunduğu Ferizli ve Söğütlü’yü de içine alan Sakarya’nın en büyük projesini Darıçayırı Barajı projesiyle hayata geçireceklerini ifade eden Ekrem Yüce, “Bu baraj 40 milyon metreküp ile en büyük baraj. Bedeli bir buçuk milyar lira, bölgenin 100 yılılk su ihtiyaçı karşılanacak ve 3 yılda tamamlanacak. Yılda 500 milyon lira da para kazanacağız. Bunun 400 milyonu sudan, 100 milyonu elektrikten gelecek. Bunu yap işlet devret modeli ile belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılıyor. Su kanallarını temizlemek için de 100 kilometrelik çalışmamız devam ediyor” dedi. 

 

ACARLAR LONGOZU KAYNARCA KISMI TURİZME AÇILACAK

Atık Su Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon Projesi konusunda da bilgi veren Ekrem Yüce, “Şehrimize değer katan doğa harikalarını korumaya devam ediyoruz. Kaynarca deyince dünyada bir kaç yerde olabilen Acarlar Longozu akla geliyor. Doğuş yeri ana merkezi Kaynarca. Kaynarca’dan Acarlar Longozu’na yer vermemiz lazım. Acarlar Longozu’nda tarih yazdık. Bayramdan sonra açılışını gerçekleştireceğiz orada 10 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bunun bir kısmını Milli Parklar verdi, onlardan işletme hakkını da aldık. Acarlar Longozu turizm destinasyonlarında rehberlerinde yer vereceğimiz bir alan halini aldı. 

 

 

100 MİLYONLUK ARITMA KANALİZASYON YATIRIMI

Bununla beraber yıllık 18 bin kişiye hizmet verecek arıtma tesisi yıllık 1 milyon metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacak. Sözleşmeyi yapmak bugün nasip oldu. Kanalizasyonu olmayan Kaynarca’nın bu makus talihi bitti. Bundan sonra Kaynarca en modern ilçeler arasında yerini alacaktır. Bugün bu 100 milyon liralık yatırımın devir teslim işlemi yapıldı. Protokol yapıldı imzalar atıldı. Müteahhit şu anda şantiyeyi yerleştiriyor. Bayramdan sonra başlayacak. Kaynarcamıza 100 milyonluk alt yapı yatırımı hayırlı olsun” dedi. 

 

KAYNARCA’YA TOPLAM YATIRIM 250 MİLYON

Kaynarca içme suyu ve yağmur suyu yatırımlarının 3 yıllık dönem içinde yeni imar ve sık arızalanan bölgelerde 59. 9 kilometrelik içme suyu hattı inşa edildiğini belirten Başkan Yüce, “Ayrıca 2. 1 kilometrelik de yağmur suyu hattı döşedik. Toplamda 7 milyon 87 bin liralık yatırımı gerçekleştirdik. Toplamda Kaynarca’ya Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı, üst yapı, asfaltlama, içme, suyu, kanalizasyon olarak tam 250 milyon yatırımı Kaynarca’ya gerçekleştiriyoruz. Kaynarca’ya hayırlı olsun, Kaynarca’ya bu yakışır” diye konuştu. 

 

Toplantıda muhtarlar mahalleleriyle ilgili sorunları iletme fırsatı da buldular. 

 

Konuşmasının son bölümünde muhtarlardan ilçede hizmet veren şifa evi ve bal, süt evinden  alışveriş yapmalarını isteyen Ekrem Yüce’nin Kaynarca Muhtarlar Derneği ziyareti toplu fotoğrafla sona erdi. - SEDAT BALTA

 

Haberin Galerisi : Ekrem Yüce Kaynarca'yı ziyaret etti

Admin

Advert