Kaynarca verimli toprakları, organize sanayi bölgeleri, bakir sahili, ormanları, gölleri ve dünyaca ünlü Acarlar Longozu ile Sakarya’nın yıldızı, kuzeyin parlayan yıldızı olarak gösteriliyor. 

 

Kaynarca’nın yakın geleceğini bölgeyi yakından tanıyan tecrübeli emlakçı Hüseyin Ak ile konuştuk. Ak, Kaynarca’nın inci olarak nitelendirilmesini ve yıldızının parlamasının nedenlerini şöyle sıralıyor: Üç organize sanayi bölgesi, Kuzey Marmara otoyolu, 6 kilometre uzunluğundaki Karaboğaz Sahili, Acarlar Longozu…

 

 

Kaynarca'ya yatırım yapan kazanır

Sedat Balta’nın AK Emlak sahibi Hüseyin Ak ile söyleşisi

 

Kaynarca’da emlak sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Hüseyin Ak, yaptığımız söyleşide bölgede yatırım yapmak isteyenlere ışık tutacak bilgiler verdi. 

 

1982 Yılında Kaynarca’da doğan 2 kız 2 erkek çocuk babası Hüseyin Ak, 8 yıllık emlakçı.

 

SEDAT BALTA: Kaynarca son zamanlarda doğal güzellikleri, sanayi yatırımları, ulaşım alanında öne çıkan haberler ve açıklamalarla öne çıkarılıyor. İlçe hakkında Sakarya'nın incisi, kuzeyin parlayan yıldızı gibi nitelendirmelerde bulunuluyor.

 

Bunları yerel yöneticilerin ilçelerini tanıtma çabası olarak; politikacıların vaatleri olarak mı görmeliyiz. Gerçekliği olan açıklamalar olarak mı görmeliyiz. Kaynarca’da deneyimli bir emlakçı olarak olarak ne düşünüyorsunuz?

 

Hüseyin AK: Son zamanlarda basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin çoğu doğrudur. 

 

Çünkü doğası, iklimi ve coğrafyasıyla Kaynarca başta İstanbul olmak üzere Bursa, Eskişehir, Ankara ve yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın gözdesi haline gelmiştir.  

 

Bunun nedeni Mobilyacılar ve Makineciler organize sanayi bölgelerinin ardından 3. organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmaları, Kuzey Marmara otoyolu ve 6 kilometrelik sahilimizin tamamının turizme açılacak olmasıdır. 

S.BALTA: Kaynarca’nın hangi özellikleri yatırımcılar için cazibe yaratıyor? Bölgenin özellikleri üzerine neler söylenebilir?

 

H. AK: Bölgenin bakir olması, tarım ve hayvancılığın aktif olarak yapılması, çok engebeli bir doğaya sahip olmaması ve iklim şartları oldukça iyidir. 

 

Bunun dışında metropol olan İstanbul’a, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Ereğli arasında kalması avantaj sağlamıştır. 

 

S.BALTA: Büyük kentlerde oturan küçük tasarruf sahipleri için uygun yatırım imkanları bulunuyor mu?

 

H. AK: Büyük kentlerde ve yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın bölgeyi bilmesi geleceği görmesi nedeniyle küçük birikimlerini bu bölgede değerlendiriyorlar. 

 

S.BALTA: Kaynarca'da biri işler halde, biri inşaat, diğeri kamulaştırma aşamasında bulunan 3 ihtisas organize sanayi bölgesi bulunuyor, bu yatırımlar bölgedeki emlak değerlerini nasıl etkileyecek?

 

H.AK: Bizim yaptığımız araştırma ve çıkardığımız raporlara göre OSB’ler ve otoyol açıldıktan sonra büyük bir patlama olacak. İlk 5 yıl içerisinde Kaynarca merkez nüfusu 30 bin’i gececek. Bu da binlerce yeni konut yapılması, 30 bin buzdolabı, 30 bin çamaşır makinesi, 30 bin televizyon ve milyonlarca lira demek. 

 

Demek oluyor ki birçok kurumsal firmanın buraya gelmesi ve Kaynarca’nın büyümesi demek. Sakarya’nın incisi, kuzeyin parlayan yıldızı olacak. 

 

S.BALTA: Bir yanında Cebeci - Kerpe diğer tarafından Karasu gibi iki hareketli tatil beldesi bulunan Kaynarca'nın 6 kilometre uzunluğunda sahili, kumsalı bakir. Hemen hiç yapı yok. Bölge yakın gelecekte yapılacak turizim yatırımlarıyla ve planlarıyla anılıyor. Nedir son durum?

 

H. AK: Acarlar Longozu’nun doğası ve içindeki canlılar katledilmez ise ülkeye emsal bir ilçe olacağız. Günü birlik yaz kış turizme açılacak. Sahildeki kum bakir olduğu için özünü kaybetmediğinden dolayı romatizma, egzama gibi bir kaç hastalığın tedavisinde kullanılacak. 

 

S.BALTA: Kaynarca tarım ve hayvancılığın gelişmiş olduğu yılda 2 ürün alınabilen toprağı ile hafta sonu hobi bahçesi kuracaklardan, ekolojik tarım yapmak isteyenlere, emekliliğini, yaz aylarını çiftliklerinde geçirmek isteyenlere, hayvancılıktan ve tarımsal üretimden para kazanmak isteyenlere kadar pek çok kesim için cazip olanaklar sunuyor. İstanbul'a 150 kilometre uzaklıkta olması ve ulaşım kolaylığı tercih edilirliğini artırıyor. Bu konuda başka neler söylenebilir?

 

H. AK: Kuzey Marmara otobanından sonra İstanbul - Kaynarca arası çok daha kısaldı. Bir saat 15 dakikada İstanbul’dan Kaynarca’ya ulaşıyorsunuz. Ulaşım kolaylığı beraberinde yatırımların burada değerlendirilmesini ve hafta sonlarını, yaz tatillerini alternatif olarak buradaki doğa evlerinde geçirmelerini sağlayacak.