Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce'den, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Karabük'ten, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu' ise yüksek hızlı tren ile ilimize geldi.

22 BİN-23 BİN ARASI VATANDAŞ KATILDI

Demokrasi Meydanı'na akın eden vatandaşlar Millet İttifakı liderlerine büyük sevgi gösterisinde bulundu. Emniyet'ten alınan bilgilere göre miting alanında yaklaşık 23 bin vatandaşın olduğu öğrenildi. Deneyimli gazetecilere göre 35 ile 40 bin arasında kişi mitingi izledi. 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sakarya mitinginde şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkeye iyiliği getireceğim. Sevgiyi, barışı, getireceğim. Gözyaşlarına son verdireceğim. Bu ülkeye insan haklarını getireceğim. Kim adaletsizliğe uğradıysa bütün kapılarım açık olacak. Hakkını teslim edene kadar mücadele edeceğim.

Karamsar bir havanın olduğunu biliyorum, endişeleri biliyorum. Evladı tweet attığı zaman endişelenen babaları biliyorum. Mutfaktaki yangını biliyorum. Bütün dertlerin her hanede yaşandığını biliyorum. Benim görevim, Cumhurbaşkanı yardımcıları ile problemleri çözmek. Biz paraya talip değiliz. Bizim parayla pulla ilgilimiz yok çok şükür. Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim de. Ben bunu söyledim, onlar da söylesin. Niye demiyorlar kul hakkı yemedik diye.

"BU ÜLKEYE BAHARI GETİRECEĞİM"
Biliyorum kimin ne yaptığınız. Bu ülkeye gerçekten bahaları getireceğim. Devlet nasıl yönetilirmiş hepiniz göreceksiniz. Liyakat neymiş hepsini göreceksiniz. KPSS’de haksızlığa uğrayan evlatlarımızla beraber basın toplantıları yaptım. Apartman görevlilerimiz ile de beraber oldum, onlarında dünya kadar sorunu var. KPSS mağdurusunuz biliyorum. Hepinizin hakkını teslim edeceğim. Bay Kemal eşittir, hak hukuk ve adalet. Çiftçilerin de sorunlarını biliyorum. Topraklarımız her türlü ürünü yetiştirmeye elverişli. Ama gelin görün, buğdayı arpayı, pamuğa, canlı eti dışardan alıyorlar. Bu memleketin bereketli tarlarında olmaz mı? Çalışkan insanlarımız var. Hangi gerekçe ile dışarıdan geliyor .Bizim üreticimiz kazanmıyor diğerleri kazanıyor. Ülkenin tarım bakanı gidiyor Güney Amerika’ya buralarda tarım çok iyi. Sen ilk önce kendi ülkene bak. Neden çiftçi gelir elde edemiyor, neden küstü.

ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
Yapacağım çiftçi de emekli de geçler de kazanacak. 'Bir Kemal kurdu bir Kemal kurtaracak' diyorsunuz, eyvallah. Fındık, taban fiyatı 4 dolar olacak. Bizim üreticimiz kazanamıyor. Alınteri kadar değerli bir şey yoktur. Alın terinin hakkını öderseniz bu ülkede her şey çok güzel olur. Ben 27,5 yıl devlette çalıştım, bir söz verilince arkasında durulması lazım. Benim bütün bürokratik hayatımı mercek altına aldılar bir şey bulmak için. Bulamadılar. Bulamazsın kardeşim boğazımdan bir lokma haram geçmedi. Sandığa giderken komşunuzu yanınıza alın, başka bir partiye oy veriyorsa diyeceksiniz ki Türkiye’nin huzura değişime ihtiyacı var. Gidelim bu kez, oyumuzu Kılıçdaroğlu’na verelim diye ikna edeceksiniz. Ben de size 85 milyonun Cumhurbaşkanı olma sözü veriyorum. Kimseyi ötekileştirmeyeceğim. Kimseye öfke duymayacağım. Adalet neyi gerektiriyorsa öyle davranacağım. Sevgili anneler, size de bir çift sözüm var.

Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. 5 milyon genç ilk oyunu, demokrasi, adalet için kullanacak. Ve bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirecek. Dünya siyasi tarihi, Türkiye’deki gençler otoriter yönetimi değiştirdi diye yazacak. Siz bir tweet atarken anneleriniz babalarınız uyarıyor. Bay Kemal’in sözü var, en rahat beni eleştireceksiniz. Sevgiyi getireceğim. Taş atanlar değil, elleri kalp yapanlar kazanacak. Bizim ruhumuzda insanlık ahlak erdem var. Bu güçlü devletin liyakatli erdemli insanlar tarafından yönetilmesi var. Devlet, bir kişinin iki dudağından çıkacak kararla yönetilmez. Devlet parti devleti değildir, partiler geçicidir.

"10 YILDA BİR KRİZE GİREN ÜLKE İSTEMİYORUM"
Her 10 yılda bir krize giren bir ülke istemiyorum. Öyle bir sağlam yapı kuracağım ki devlet devlet gibi olacak. Devletin saygınlığı olacak. Düne kadar hakaret ettiği kişiye, para dilenmeye gitmeyecek devleti yöneten kişi. 418 milyarı sanıyorlar ki Bay Kemal bunları bilmiyor. Yurt dışındaki villalarınız, hangi bankalara para yatırdıklarını biliyorum. Son kuruşuna kadar getireceğim, bu millete vereceğim. Benim cumhurbaşkanı olmama 2 temel faktör karşı çıkıyor. Bunlardan birisi beşli çeteler. Fizan’a mal varlıklarınızı götürürseniz geri getireceğim. İki uyuşturucu baronları. Sözüm söz, uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım.

GAFFAR OKKAN AÇIKLAMASI
Gaffar Okkan, yürekli bir polis. Halkı ile kaynaşan bir polis. Halkının gönünde yer alan bir polis. Onu vurdular. Burada yatıyor. Mezarına uğrayıp karanfil bırakmıştım. Aynı şekilde Sinan Ateş’in kanı da yerde kalmayacak. Unuttuğumu sanmayın. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar yürüyeceğim.. Bir insanın görüşü farklı olabilir. Ama hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Bir insan neden farklı görüştü olduğu için katledilir? Gaffar Okkan’ın da Sinan Ateş’in katillerini de kulaklarından yakalayıp adalete teslim edeceğim.

"SAKARYA'DAN BİR BAKANINIZ OLACAK..."
Sizler için çalışacağım. Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak. Dirençli kentler neymiş, nasıl yapılırmış hep beraber göreceksiniz. Çalışkan insanlar nasılmış, kişilerin hakkı hukuku nasıl korunurmuş göreceksiniz. Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak. Dirençli kentler neymiş, nasıl yapılırmış hep beraber göreceksiniz. Çalışkan insanlar nasılmış, kişilerin hakkı hukuku nasıl korunurmuş göreceksiniz Özgüre basın, iktidarı eleştirir. Bir politikacının en çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Rahatlıkla yazacaksınız, rahatlıkla karikatürlerini çizeceksiniz. Benimkini de çizeceksiniz. Özal, Gırgır’ın kendilerini eleştiren karikatürlerini asmıştı. Allah rahmet eylesin, böyle başkabakanlara ihtiyacımız var.”

"KİMSEYİ AYIRMAYACAĞIM"

"Oy verir ya da vermez, kimseyi ayırmayacağım. Kimseye kem gözle bakmayacağım. Kimseye kin ve öfke duymayacağım. Adalet neyi gerektiriyorsa öyle davranacağım."

MANSUR YAVAŞ: "BİZE OY VERMEYENLERİ ASLA ÖTEKİLEŞTİRMEYİZ"

Mansur Yavaş, "Pazar günü de buradaydık. Engin başkan gelmelisin dedi, bende tekrar geldim. Sevgili Sakaryalılar 14 Mayıs'ta seçime gidiyoruz. Yıllardır demokraside iktidarlar bu şekilde değişiyor. Vatandaşlar karar veriyor. Sonuca herkes uyanıyor ve ertesi gün hayat devam ediyor. İster cumhur ister millet başımızın üstündesiniz. Bize oy vermeyenleri asla ötekileştirmeden bize oy vermediklerine pişman ettirmeyiz. Demokrasi böyle bir şey. Hiçbir zaman Cumhur İttifakına oy verenler şöyledir böyledir diyemeyiz. Bizler komşularımızla gidip oyumuzu kullanacağız. Tekrar devam edeceğiz. Ne hakkınız var bizi birbirimize düşürmeye. İktidarın gitmesi için en birinci sebep budur. Nefreti aşılayıp halkı kötüye düşürmesidir. Madem dünya lideriyiz niye bunların önüne geçemiyorsunuz. Bu iktidar kendi hatalarını hiçbir zaman kabul etmiyor. Ülkenin sınırları delik deşik. Mülteci deposu olmuş. Güvenlik kalmamış" dedi.

BİRİNCİ TURDA BU İŞİ BİTİRİYORUZ

Yavaş, "Uyuşturucu 10 yaşa kadar düşmüş. Yurt falan bulamaz bunlar yapmadılar ki. Biz o öğrencileri okul ve cami bahçelerinden topladık yerleştirdik. Öğrenci iyi eğitim istiyor. Vatandaşa bakarken ben size çok şey verdim nankörlük etmeyin diyorlar. Sanki babasının cebinden verdi. Vergilerden verdi. Vatandaşın hakkı en iyisini istemektir. Bu gençler en iyi hayatı hak ediyor ve istemek de hakları. Bu torpil öyle ileriye gitti ki artık gençler hayal bile kuramıyor. Okurken sınıf arkadaşlarının ise gireceğini biliyorlar. Gençlerin itiraz etmek hakkıdır. Hep şunu söylüyorum 20 yıl önceki yaşantıları ile su anı kıyaslasınlar. Dünya malı ile hiç işimiz yok dediler. Cenneti yasatacağız dediler Cehennemi yaşıyorlar insanlara. Bir sorgulayın nereden nereye geldiniz. Hz. Ömer gibi adil olacağız. Buranın milletvekili adayları gibi tümü devletin imkânlarını kullanıyorlar ve kullanırım diyebiliyorlar. Kullandığın makam arabalarında binlerce insanın emeği var. Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum. Önünüze geleni terörist diye suçladınız. Kararlı bir topluluk buraya gelmiş. Sakarya şimdiden kararını vermiş. Birinci turda bu işi bitiyoruz." diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU: "İLK TURDA BİTİRECEĞİZ"

Ekrem İmamoğlu: "Sakarya çok güzeldir. Sakarya da memleketimden her insan vardır. Sakarya Gaffar Okkanın memleketidir. Sizlerle bir arada olmak çok büyük mutluluk. İlk turda bitireceğiz. Memleketin kaybedecek bir anı bile yok. Memleketin her yeri güzelleşecek. Zor bir zamandayız. Memleketimiz derin yoksulluk yaşıyor. Gençlik geleceğine umutla bakamıyor. Gençler kendi mesleklerini tapmk için yurt dışına çıkıyor. İlk okula giden çocuklar bile adalet istiyor. Memleketimizin sorunları acil çözüm bulacak ekibimiz var. Bu ekip sadece 6 liderin oluşturduğu bir ekip değil. Bizim her ilden devasa ekibimiz var. Biz esas gücümmüzü sizden alıyoruz. Milletin evlatları ile bu ülkeyi yöneteceğiz. 13. Cumhurbaşkanımız kemal Kılıçdaroğlu yönetecek. Çok büyük inançla yol yürüyoruz. 86 milyon insanın inancı kalbimizde. Bizi taşlamaya çalışanlar olabilir ama biz onlara taş atmayız çiçek atarız sizin gibi. Biz kimsenin kafasını yarmayız. Azmettirenlerden hesap soracağız. Biz milletimizi yağa kaldırcağız. Sakarya'nın bütün sorunlarına halimiz. Karasu yolun demir yolu yılan hikayesine döndü bunları çözeceğiz. Barınma, tarım sorunlarını çözeceğiz'' ifadelerini kullandı.

"SAKARYA KAZANIYOR, MİLLETÇE KAZANIYORUZ"

Ekrem İmamoğlu, "Onlara kalsa onlar milli biz değiliz. Onlara oy verenler milli, bize oy verenler. Değil. Dertleri vatandaş değil. Hergün pandoranın kutusundan bir şey çıkıyor. Onlar adın biz utanıyoruz. Bunların kötü düşüncrleri bitmiyor. Bu ülkenin yöneticilerin karıştığı işleri biz görünce utanıyoruz. Oy için bunlar her şeyi yaparlar, ibançlarımızın üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Onlara kalsa kimi cennete kimi cehenneme gidecek. Bunlar milletimizin bir bölümünü de zehirledi. Sizlerin kalbimizle herkesin kalnimi kazanacağız. Sandıklarda oy patlaması yapmaya hazır mıyız. Demokrasi şölenini kutlamaya hazır mıyız. Korku filminden çıkmış hallerine karşı biz güleceğiz. Asla öfkelenmicez. Zannediyorlar ki sevgi pıtırcığı olmak kötü bir şey. Sevgiyle sarmlayacağımız bir döneme hazır olun. Anneler babalar 15 myıs sabahı size söz. Sabah kalkacaksınız derin derin nefes lcksınız sapancaya dağlara doğru bakın miskibi huzur, bolluk bereket, mis gibi Atatürk Cumhuriyet gelecek içinize. Cunhurbaşknımıza firesiz oy istiyoruz. Her şey çok güzel olacak. Sakarya kazanıyoruz, milletçe kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

Advert