Yerel seçimlere birkaç gün kaldı.

Sakarya’da hemen hemen herkes seçim loto oynuyor.

Ali İhsan Yavuz rekor bir oyla 17/0 yapacaklarını iddia ediyor.

İlimizdeki siyasi yapı ve temayüllere baktığımız zaman bu ihtimalin gerçekleşme ihtimali diğer ihtimallerden fazla.

Sahadan gelen bilgiler ile yapılan anketle; Kaynarca, Söğütlü, Kocaali, Hendek, Ferizli, Taraklı ve Karapürçek’te başa baş giden bir yarışın olduğu görülüyor.

Erenler, Serdivan, Karasu, Pamukova, Geyve, Sapanca ve Akyazı’da her an bir sürpriz yaşanacak durum var gibi.

Kaynarca’da mevcut Başkan Murat Kefli’nin beş yıllık icraatı uygun bulunmayarak aday gösterilmedi. Başkan yardımcısı çok çok icraatlar yapacakmış da, Murat Kefli ayağına takoz olmuş gibi Mustafa Özer aday yapıldı. Oysa Kaynarca’da aday adayları arasında daha etkin isimler vardı. Diğer aday adaylarına bakılmadan benim dediğimi Kaynarca’da kim yapar mı denildi. Kaynarca’da AK Parti AK Parti’ye karşı, büyük bir yarış veriyor. Kadir Yazgan ipi göğüsleyecek gibi gidiyor.

Söğütlü’de mevcut Başkan Koray Oktay Özten çalışkan başarılı ve halk tarafından sevilen bir başkanken aday yapılmadı. Aday yapılan Selçuk Kurt, genç yetenekli istikbal vaat eden bir başkan adayı. Söğütlü’de de AK Parti AK Parti’ye karşı. Gelen haberlere göre maçı uzatma dakikaları belirleyecek gibi.

Kocaali’de üç dönem başkanlık yapan Ahmet Acar’dan sonra on bir aday adayı yarıştı. Bu yarışta kaymakamlık yazı işleri müdürü Turan Yüzücü aday oldu. Kendisinin aday yapılmayacağını daha önceden anlayan kurt siyasetçi AK Parti üyesi Recep Erdoğan partisinden istifa ederek YRP’den aday oldu. İYİ Parti aday değişikliği yapıp Yavuz Selim Din’i aday yapınca Kocaali’de çarşı karıştı. Kocaali’de AK Parti, YRP ve İYİ Parti adayları arasında kıyasıya bir yarış var. Seçimi kazanan sürpriz yapmamış olur.

Ferizli’de hemen hemen herkes İsmail Gündoğdu’nun aday yapılmayacağını beklerken sırf Ahmet Soğuk aday yapılmasın diye, Gündoğdu yeniden aday gösterildi. Ferizli’de İYİ Parti adayı Mehmet Ata son günlerde yaptığı atakla durumu rakibiyle eşitledi. Ferizli’de AK Parti - İYİ Parti yarışı var. Ferizli’de seçimi kazanamayacağını anlayan muhalefet seçmeni Mehmet Ata’ya destek verirse Ferizli’de seçimi Ata çok rahat kazanır.

Karapürçek’te AP Parti adayı Ümit Bodur ile YRP adayı Mehmet Murat Çoruhlu arasında kıyasıya bir yarış var. Çoruhlu kazanacak gibi gözüküyor.

Hendek ve Taraklı seçimleri Cumhur İttifakı unsurlarının perde arkasında kıyasıya rekabet ettikleri bir seçim. Bu kanıya nereden vardın derseniz Hendek’te, AK Partili milletvekili tarafından, AK Parti İl Yönetimi’nden İl Başkan yardımcısını istifa ettirilerek, ittifak adayı karşına aday çıkartmazdı. Bu eylem engellenir miydi? Evet engellenirdi ama başarılamadı veya fazla mesai harcanmadı. Milletvekili şu an istirahat ettiği evinde telefonla BBP’nin seçim kampanyasını yönetiyor. Taraklı ’ya gelince ittifak adayının karşısında AK Parti eski belediye başkanı ile AK Parti belediye meclis üyesi olmak üzere iki AK Partili aday. Sorarsanız Hendek ve Taraklı Cumhur İttifakı anlaşması gereği MHP’ye bırakılmıştı. MHP’li adaylar bu iki ilçede AK Partili adaylara karşı yarışıyorlar. Babaoğlu son günlerde yaptığı atakla durumu kendi lehine çevirmeyi başardı ve seçimi kazanacak duruma geldi.

Erenler ’de Şenol Dinç, Serdivan’da Aydoğan Arslan AK Partili adayların enselerinden ayrılmıyorlar. Bu performansları ipi göğüslemeye yetecek mi bekleyip göreceğiz.

Yazının devamını Medyabar'dan okuyabilirsiniz...

Advert