Komşu ilçe Söğütlü’de ‘Terörle Mücadele Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği’ adı altında yardım topladığı iddia edilen şahıslar yakalandı.

YARDIM ADI ALTINDA DOLANDIRICILIK

 

​Organize Sanayi bölgesindeki işletmelerini arayarak kendisini Jandarma personeli olarak tanıtan bir kişi “Terörle Mücadele Gazileri ve Şehit Yakınlarına yardım topluyoruz, sizin de desteğinizi bekliyoruz” diyerek makbuz karşılığı 4 bin 500 TL para topladı.

14 Suçtan sabıkası olduğu belirtilen B.Ö. (32) mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.D. (42) Sakarya yol kontrol ve arama noktasında, A.E. (55) ikamet ettiği İzmir’in Menemen ilçesinde yakalandı. Şüpheliler E.D. (42) ve A.E. (55) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

JANDARMA UYARDI

 

Jandarma vatandaşları uyararak; “Vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki; hiçbir Jandarma Personeli, kurumu veya şahsı adına Jandarma kimliğini kullanarak yardım talebinde bulunmaz. Bu tür olaylarla karşılaşan değerli vatandaşlarımız mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi hattını arayarak ihbarda bulunmalı ve suçlularla mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin yanında olmalıdır” dedi.