BELEDİYE BAŞKANI’YLA GÖRÜŞTÜLER

Bir toplantıya katılmak üzereyken makamına gelen mahalle sakini kadınlara mahallerini ziyaret edeceği sözünü veren Başkan Kefli, “Daha geniş zamanda sizlerle görüşüp, dinleyip, sorunlarınızı yerinde göreceğim” dedi. 

FOSEPTİK ÇUKURLARI TAŞIYOR

Görüşmeden sonra Belediye binası önünde Kaynarcahaber’e açıklama yapan Kertil Yenimahalle sakinleri, kanalizasyon altyapı çalışmasının mahallelerinin sınırında kesildiğini, kendilerine hizmet gelmeyeceğini öğrendiklerinde eyleme geçmeye karar verdiklerini belirterek, “60 hanenin 200’e yakın kişinin yaşadığı Kertil Yenimahalle’de kanalizasyon olmadığı için foseptik çukurları var, bunlar düzenli boşaltılmıyor, taşıyor, etrafa yayılıyor, sürekli koku var, sağlığımız tehlikede” sözleriyle önemli bir toplumsal sağlık sorununu ortaya koydular. 

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YÜRÜRÜZ”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, SASKİ’nin sorumluluğundaki altyapı projesinin mahallelerini de kapsamasını talep eden mahalle sakinleri bunları anlatmak için Büyükşehir Beleyesi’nin önüne de gideriz açıklamasında bulundular. Açıklamadan bir bölüm şöyle: “Kaldırım yok, kamyonlar üzerimizden geçecek gibi oluyor. Komşu komşuya geçemiyor. Doğalgaz istiyoruz. Çocuklarımızın oynaması için bir oyun parkı yok. Özürlü çocuklarımız var elinden tutup bir park olmadığı için götüremiyoruz. Foseptik çukurlarının sağlıksız durumundan dolayı sinekler çok evin dışında, balkonlarda oturamıyoruz. Bu sorunları duyurmak için Büyükşehir Belediyesi’nin önünde gerekirse yürüyüş yapar oraya gider sorunumuzu anlatırız.” - SEDAT BALTA