Seçim kampanyası boyunca hep sahada olan Kaynarca doğumlu Ali Halil, Sakarya’nın 16 ilçesinde gidilmedik yer bırakmayarak partisinin çalışmalarına destek verdi. Bir gün en Kuzeyde Karasu Kocaali’de bir gün en güneyde Taraklı’da, Geyve’de, Pamukova’da. Bir gün Sapanca’da bir gün Hendek’de…

Daha önceki seçim bölgesi Ankara siyasetinde Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı dahil bir çok görev üstlenen Ali Halil, ilk gençlik yıllarının geçtiği yeni seçim çevresi Sakarya’da da başarılı bir sınav verdi. 

Seçim kampanyası boyunca büyük bir disiplin ve fedakarlık içinde, “Bir oy Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy Milliyetçi Hareket Partisi’ne” diyerek çalışmalarını sürdüren Ali Halil, partisine büyük katkı sağladığı gibi doğum büyüdüğü Kaynarca’nın da gururu oldu. 

Dışarıdan eleştirmek yerine elini taşın altına koyarak medeni cesaret gösteren MHP Sakarya milletvekili adayı Ali Halil, ülke ve sakarya siyasetinde bu seçimden sonra da göreceğimiz kalıcı siyasal figürler arasına girdi.  

ALİ HALİL KİMDİR

 

Kaynarca doğumlu Ali Halil, ilk, orta ve lise eğitimini Kaynarca’da üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nde tamamlayan Halil, daha sonra Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü bitirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Yüksek lisans eğitimine devam ediyor. 34 yaşında olan Ali Halil, evli ve 3 çocuk babası.