YOĞUN KATILIM

Kongreye; AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP 25 ve 26. Dönem Sakarya Milletvekili Zihni Açba, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hidayet Kaya, önceki dönem MHP İl Başkanı ve 28. Dönem Sakarya Milletvekili Adayı Ahmet Ziya Akar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

 

600 delegenin bulunduğu kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede divan başkanlığına Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, divan üyeliğine ise; Abdulkadir Kumbasan, Kerim Ergezen, Mehmet Emin Kaba, Hasan Balaban seçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin göndermiş olduğu mektup, Divan Başkanı Bülbül tarafından okundu. Mektupta, delegelere mesaj verildi. Bahçeli'nin mektubunun ardından faliyet raporu ve mali rapor okundu.

KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı güven tazeleyen İl Başkanı Alkaş yaptı. Kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Alkaş, “Sözlerimin başında kongremizin Sakarya’mıza ve hareketimize hayırlar getirmesini bütün kalbimle niyaz ediyorum Bizler milliyetçi hareketçiler merhum başbuğumuzun ve vefatının ardından liderimiz devlet bahçeli ile beraber 54 yıldan bu yana siyaseti yüce gayeler için, bileğimizle, yüreğimizle, çile çekerek ve elimizde avucunuzda ne varsa feda ederek yapıyoruz. Şükürler olsun ki Türk milleti 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde bir kez daha zilleti değil, zaferi; PKK-FETÖ ittifakını değil, cumhurun ittifak ziynetini seçmiştir. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirerek mecliste tekrar cumhur ittifakını iktidara taşıdık ve partimizin milletvekili sayısını artırdık” ifadelerini kullandı.

 

Sakarya’da vekil sayılarını artırmak istediklerini fakat şimdilik başarılı olamadıklarını ifade eden Alkaş, “Mayıs seçimlerinin nihayetinde istiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye, kazançlı çıkan da Türk milleti olacak dedik hamdolsun öyle de oldu. Türk milleti 2017 yılında liderimizin çağrısıyla tarihinin en önemli yönetim reformlarından birini cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçerek başarmıştır. Milletimizin sarsılmaz iradesi ve kararı ile uygulamaya geçen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi MHP ve cumhur ittifakını Türk milletine en büyük hediyelerinden biridir. Bu sistem sayesinde yönetimde istikrar, temsilde adalet sağlanmıştır. Cumhur ittifakının mimarı olduğu bu sistem sayesinde parlamenter sistemde meclise girmesi mümkün olmayan zilletin ortakları bile mecliste temsil hakkı kazanmıştır” dedi.

 

 

Sakarya’nın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Yapılması gerekenleri de çok iyi biliyor, çözüm önerilerimizi cumhur ittifakı ruhuna mugayir bir şekilde belediye meclislerinde dile getiriyoruz. Deprem gerçeğinin farkındayız ve buna yönelik tedbir ve icraatların yapılmasının takipçisiyiz. Hemşerilerimizin bize belediye yönetimlerinde ve meclislerinde vermiş olduğu yetki ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu vesile ile kongremize teşrif eden bütün misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyor, kongremizin ülkemize, milletimize, şehrimize, partimize ve teşkilatımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” sözlerini kullandı.

 

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kongrenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu kıymetli topraklarda, tarih boyunca köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak, adil yönetim anlayışı ve hoşgörüsüyle iz bırakmış bir milletin evlatlarıyız. Tarih boyunca vücuda getirdiğimiz bütün devletler, adil yönetim anlayışının özünü oluşturmuştur. Bu dönemler, adalet vurgusuyla halkın huzur ve refahını merkeze alan bir anlayışın somut bir yansımasıdır. Bu köklü mirası anlamak, gelecek nesillere taşımak ve bu değerleri yaşatmak, milletimizin ve bizlerin üzerindeki büyük bir sorumluluktur.

 

Cumhur İttifakı, günümüz Türk siyasetinin belirleyici dinamiklerinden biridir. Farklı siyasi çizgilere sahip partilerin, ortak değerler etrafında bir araya gelerek milletin iradesine hizmet etme gayreti, ülkemizin birliğini ve beraberliğini perçinlemektedir. Cumhur İttifakı, milletimizin beklentilerini titizlikle değerlendirerek daha da güçlü bir Türkiye'nin temellerini atmıştır. Birlik ve beraberlik, milletimizin daha aydınlık yarınlara ulaşmasının temel taşıdır.

 

 

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla yüzyıllar boyunca hakkaniyetli, insana saygılı, inançlara karşı daima hoşgörülü bir yönetim anlayışı benimsedik. Bizler, bu değerleri yüreğimizde taşıyarak, birbirimize sevgi ve saygıyla ecdadımızdan aldığımız bu miras ile yarınlara yürüyeceğiz.

Sakarya’mız, bu değerleri yaşatan ve güçlendiren bir zemin sunuyor. Kentimiz, farklılıkların bir arada yaşadığı, hoşgörünün ve dayanışmanın ön planda olduğu güzel bir örnektir. Bizler, birlikte yaşamanın gücünü biliyoruz. Birlikte çalışarak, birlikte büyüyerek, bu toprakları daha da güzelleştireceğiz.

 

 

Türkiye'nin yüzyılında ve Cumhur İttifakı'nın misyonunda, birlikte daha aydınlık yarınlara yürümek için el birliğiyle çalışmamızın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. İnancımız, birliğimiz ve hoşgörümüz, milletimizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.

 

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN "

 

MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, "Kongremiz hayırlara vesile olsun hepiniz hoş geldiniz. Allah’a şükürler olsun yılmadan yıkılmadan dönmeden satmadan yolumuza devam ediyoruz. Çok zorlu süreçlerden geçen davamız Türk milletine hizmet etmeyi ve çağlar üstüne çıkararak en güçlü millet olarak Türk devletini de en güçlü devlet olarak davamız ve hareketimiz kurulduğu günden itibaren devam ediyor. Davamız Türk düşmanları tarafından örselenmiş ve birçok sıkıntılı süreçten geçmiştir. Bu fırtına ve kasırgalara rağmen ayakta durmuş ve bu salonları taşırarak meydanlara sığmayarak bu dava devam etmiştir. Allah kurucumuzdan ve liderimizden razı olsun. Bu hareket her zaman küllerinden yeniden doğmuştur. Bu oyunları ve tezgahları boza boza geri gelmiştir. Partimizi yüzde 2 ve 3’lere laik görmeyen ahlaksızlarının anket şirketleri seçimlerde cevabını almıştır. Türkiye yüzyılının temellerini atacak sistemi kurmuş bulunmaktayız. Milletimize teşekkür ederiz, bize güvendikleri için. Pandemi sürecinde dünya ülkeleri başarısız olmuştur. Ama ülkemiz pandemiyi başarı ile atlatmıştır. Devletimiz ve milletimizin yükselişini görmek istemiyorlar. Sadece karşıtlık yüzünden gözleri kararanlar ülkemizin kat ettiği yolu görmezden geliyorlar. Türkiye bugün bölgesindeki oyunları kurabilecek ve bozabilecek bir ülke haline gelmiştir. Küresel birçok sıkıntı ş-içinde Türkiye’nin görüşüne, dokunuşuna ihtiyaç duyuluyor. Sırbistanı’da, Boşnak’ da sorunları sadece Türkiye’nin çözeceğinin farkında. Balkandaki ülkeler Türkiye’nin sıkıntıları çözeceğini düşünüyor. Biz bu vatanın evladı olarak gururdan başka ne duyabiliriz. Bu memleketin içerisinde gelişmelerden dolayı üzüntüye kapılanlar var. Türk ordusu sefere çıkarken ayakları tökezlesinde belki hükümet değişir diyenler var bu ülkede. İnsansız hava araçlarına karşı olanlar var. Dağlarda mağaralarından kafası çıkaramayanların sıkıntısı var. Aklınızı başına alın iki sevda bir gönülde olmaz. Sağ taraftan sola oy taşımak istiyorlar. Misyonları sağdan sola oy taşıyor. İYİ Parti bunun için vardır. 2019 yılında tarihi bir hata yapıldı ve Zillet ittifakını İstanbul’u verdiler. Bugün mersinde PKK uzantıları büyükşehir belediyesinde işe alınıyor. Yerel seçimlerde ne yapacaklarını merak ediyoruz. genel başkanımız çağrısını yaptı. Arkadaşlar bizimle sizin ne derdiniz var. en fazla birbirimize sitem olmuştur. Bizden uzaklaşanlar bugün ihanetin pençesine düşmüştür. Siyasi çıkarlar yüzünden İstanbul’un 5 senesi heba olmuştur. Yerel seçimlere giderken bu zillet ittifakından belediyeleri almamız gerekiyor. Sakarya olarak Cumhur ittifakının en uyumlu çalıştığı bir iliz. MHP verdiği sözün arkasında duracak ve özveriyle çalışacaktır. Hareketimizin selametle yoluna devam etmesi için çalışacağız. 2024 yerel seçimleri inşallah Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanacaktır" diye konuştu.