19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Kaynarca İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığına seçilen Nail Dursun’la yerel seçim öncesinde, parti çalışmaları, Kaynarca’nın başlıca sorunları üzerine konuştuk. 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Nail Dursun 1992 Kaynarca doğumluyum. Lise yıllarımı Sapanca’da okudum. Orda MHP teşkilatı ile tanıştım. Ülkü Ocakları’yla. Daha sonra Kütahya Üniversitesi, Dumlupınar’da İnşaat Mühendisliği bölümünde okudum. Orda da aktif bir şekilde ocaklarda görev aldım, belli yerlerde. 2017’de üniversiteyi bitirdim. Kaynarca’da ofis açtım. Bunun öncesinde Adapazarı’nda bir inşaat ofisinde çalışıyordum. Evliyim, 4 ay önce evlendim. Eşim de inşaat mühendisi, o da yurtdışı firmalarına iş yapıyor. Yaklaşık 7 ülkeye iş yapıyor. 

gonebet

Hayatınızdaki en son siyasi gelişmeyle Kaynarca İlçe Başkanlığına seçildiniz. Seçildiğinizden bu yana neler yaptınız?

İlçe başkanlığına seçilir seçilmez, çalışmalarımıza başladık. Yönetim Kurulu toplantılarını köylerde yapmaya başladık.  Her hafta yönetim kurulu olarak bir köye doğaçlama gidiyoruz. Oradaki vatandaşla içli dışlı olmaya çalışıyoruz. İlçe kongremizde de bunu dile getirmiştim. Her vatandaşın elini sıkacağız demiştim. Oradaki konuşmama sadık kalarak köylere gidiyoruz, vatandaşın ellerini sıkıyoruz, hal ve hatırlarını soruyoruz. Problemleri, eksikleri, arzuları varsa onları dinliyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Görev aldığımız günden bu yana yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Seçim işbirliğiyle ilgili ikisi de Sakarya’da etkin siyaset yapan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da yer aldığı her partiden 3’er kişinin görevlendirildiği Seçim İş birliği Komisyonu var. Son konuşulanlara göre Taraklı’dan tekrar MHP’nin aday çıkarması kesin gibi. Hendek de sorunlardan söz ediliyordu ama son kulis bilgilerine göre aynı ismin aday gösterileceği, AK Parti’de bazı çevrelerin oy oranının düşüklüğünden dolayı şiddetle karşı çıktığı, itiraz ettiği söyleniyor. Son milletvekilliği seçim sonuçlarına göre Sakarya’da en yüksek oy oranına sahip 2 ilçeden birisi Kaynarca. Dolayısıyla MHP tabanının da MHP’li bir belediye başkan adayı olma beklentisi yüksek bana göre. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz. Size talep ya da baskı geliyor mu tabandan. 

Hendek’de Turgut Babaoğlu başkanımız gayet aktif, başarılı bir biçimde çalışıyor. Ortaya koyduğu hizmetler zaten kendi sayfasında mevcut. Orda farklı kişilerin medyaya yansıttığı olaylarla çalışmıyor imajı verilmek istense de, Turgut Babaoğlu’nun yaptığı işler ortada. Orda güçlü olduğumuz apaçık belli. Hendek’le ilgili bir sıkıntı yaşamayız. 

Üçüncü bir ilçe konuşuluyor ama…

Üçüncü ilçe de şöyle konuşuluyor. Bu seçim biraz farklı. Biraz daha yeniliğe ve gelişime açık şekilde, aldığımız oy oranında ilçe sayısı istiyoruz. Bizim aldığımız oy oranı neyse bir tane büyük ilçe, verilmezse küçük ilçelerden iki tane, üç tane, aldığımız oy oranına göre ilçe talebimiz olacak. Nihai kararı Genel Başkanlar verecek. İl Başkanımızın bize bildirdiği de bu yönde. En kötü şartlarda oy oranımız ölçüsünde talebimiz olacak. Bizi düşen görev genç ve aktif yönetimizle, sahada ki dinamik çalışmalarımızla, her türlü şartta seçime girecek şekilde hazırlıklıyız. Genel Merkezimizin vereceği direktiflere, talimatlara göre tek başına yada ittifakla seçime girecek şekilde hareket etmeye hazırız. Maksat Kaynarca’ya hizmet etmek. Bu hizmeti verebilecek ekip de biz de var. Kaynarca’nın başarılı yöneticilere ihtiyacı var. 

Kaynarca Belediye Meclisi’nde 3 üyeniz var. O üyelerle grup kararı alıyorsunuzdur, aynı zamanda ittifak olduğu için AK Parti Meclis Grubu ile ortak hareket ediyorlar. Sizin Kaynarca MHP Meclis Grup Başkanı olduğunuz bu dönemde önerge vermeyi düşünüyor musunuz? Önceki döneme göre daha aktif bir tutum olacak mı? 

İttifaka zarar vermeden onların yanında bulunuyoruz tabi ki destek veriyoruz. Önerge de şöyle, Kaynarcamızın yararına, tabi biz ittifakız ama belediyenin de ortağı değiliz. Sonuçta Belediye’yi yönetenler onlar biz sadece müttefikiz. Bu doğrultuda kendi doğrularımızı, kendi bildiğimizi, onların yanlışlarını aktif bir şekildi dile getireceğiz.  Kaynarcamız için hayırlı olan neyse o konuda baskı kuracağız. 

Seçime yaklaşık 4 buçuk ay var. 31 Mart tarihinde bir yerel seçime gideceğiz. MHP Kaynarca’da yerel seçim hazırlıkları başladı mı?

Yerel seçimle ilgili hazırlıklar ben ilçe başkanı olduğum günden beri, kurumlar olsun, esnaflar olsun, benim en önem verdiğim şey köy gezileri. Biraz daha farklı bir sistemde ilerliyoruz. Köy gezileriyle birlikte biz hazırlığa başladık. Seçime şu anda da hazırız. Birliktelik olsun ya da olmasın. Tek başımıza da hazırız, AK Parti ile ittifak olursa, ittifaka da hazırız. Her türlü şarta hazırız yani. 

MHP olarak yönetim kurulu toplantılarını köylerde yaptığınızı söylüyorsunuz ama öncesinde muhakkak bir araya geliyorsunuzdur. Karar defterinde kararlar alıyorsunuzdur. Sizin vizyon olarak önerdiğiniz çözüm önerileri veya öncelikli sorunlar ya da vatandaşın size gittiğiniz köylerde ilettiği sorunlar neler?

Kaynarca’nın gündeminde olan yaklaşık bir buçuk yıldır çözülemeyen problemi altyapı. Merkezin altyapısı. Bununla ilgili sıkıntılar büyük, şikayetler büyük. Genellikle ötelenmesi yönünde 15 sonra denilip yapılmaması konusunda şikayetler daha ağırlıklı. Vatandaş bilinçli, altyapının bu şekilde sonuçlanacağını bütün vatandaş biliyordu ama ötelenmesi vatandaşımızın canını sıkıyor. Bir tepki oluşuyor. Burda daha planlı, daha disiplinli, daha koordineli bir sistem olmalı, teknik insanlar bu altyapının içinde olmalı. Ne yazık ki altyapıyı yapan grupta teknik insan fazla yok. Bizim de MHP’nin şöyle bir özelliği var. Yönetimimizdeki çoğu arkadaşımız teknik. Avukatımız var, mühendislerimiz var, müteahhitlerimiz var. Genelde belediyenin asli 2 görevi var. Altyapı, üstyapı, bir de sağlık hizmeti dediğimiz işte çöp toplama vesaire. Bunun haricinde zaten belediyenin yapması gereken bir görev yok. Yani bunlar bir belediyenin yapabileceği en kolay şeyler. Altyapıda, üstyapıda sıkıntılar gündemde. İllaki çözülecektir tabi de, belediyenin asli görevi bunlar. Ben yönetimimi oluştururken bunların haricinde, ben zaten inşaat mühendisiyim. Bunlar bizim kolaylıkla yapabileceğimiz şeyler. Biz burda yönetimi oluştururken daha çok Kaynarca’yı sosyal belediyecilik anlayışına götürme niyetinde olduğumuz için biraz daha ekibimizi sağlam yaptık. Biz aynı hassasiyeti Belediye Meclisi oluştururken de koruyacağız. 

 

 

Başka ne tür sorunlar geliyor, altyapı dışında vatandaşların talepleri neler oluyor size ulaşan?

 

Yol problemleri geliyor, bazı köylerimizde asfalt yok, mıcır yol dahi yok. Bunun bir örneği, Kayacık, Topçu. Hayat pahalılığı aynı şekilde. RÖPORTAJ : SEDAT BALTA