AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, belediye başkan adaylarını sözlerinde durmamakla suçladı. Bayraktar, Kaynarca’da partisinin adayına destek için geldiği toplantıda şöyle konuştu: “7 Aday adayı arkadaşımız, Başkanım biz bir davanın sahipleriyiz. Bizler için belediye başkanlığı bir araçtır, hizmet için yola çıktık. Hangi arkadaşımız aday olursa sonuna kadar arkasındayız dediler. Gelinen süreçte bir kısım arkadaşlarımız sözünü tuttu. Bir kısım arkadaşlarımız sözünü tutmadı. Belediye başkanlığı bir araçtı derken belediye başkanlığı bir amaçtıra vurulmuş. Başka yerlere savrulmuş. Bizim toplumumuzda sözün ne anlama geldiğini söylemek istemem yani. (Bir kişi, “namus mu” diyor) Ben söylemek istemem ama öyledir yani. Sözünü tutmayan arkadaşlarla yol yürümekte bize yakışmaz.” 

KADİR YAZGAN’IN CEVABI

Kaynarca’da geniş bir toplum kesiminin desteği ile Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adayı olan Kadir Yazgan, Lütfi Bayraktar’a cevap verdi: “Biz sizin liyakate, halkın taleplerine göre aday belirlenecek sözünüzü tutmanızı beklerdik ama tutmadınız. Bizler çevremizdekilerin, “Bu adamlar hakkaniyetle, adaletle aday belirlemezler adayları belli” iddialarına inanmadık. Ama bu iddialar haklı çıktı. Başka kriterlere göre aday belirlediniz. Hiç bir aday adayı arkadaşımızın size verdiği bir söz yoktur. Sözleriniz gerçeği yansıtmadığı gibi ağır ithamlar taşıyor. Sözünü tutmayan birileri varsa o da sizlersiniz. Aksi halde 7 adayın 7’si de bir arada olurdu. Ama biri dışında hiçbiri sizin yanınızda değil. Yanınızda olmama nedeni sizin liyakate, halkın taleplerine bakmadan adaletsiz, hakkaniyetsiz aday belirleme ısrarınızdır. Hiç kimse benim ve diğer arkadaşlarımızın namusunu sorgulayamaz. Şimdi seçim kaybetme korkunuzdan Kaynarca’ya gerçek olmayan sözlerle telaşınızı ortaya koymaktasınız.” 

 

ASIL SİZ SÖZÜNÜZÜ TUTMADINIZ

AK Parti eski İlçe Başkanı şu anda Yeniden Refah Partisi Belediye Meclisi Adayı Ahmet Köseoğlu, Mustafa Özer’in teşkilatta hiç bulunmadığına, AK Partili olmadığına göndermede bulunarak, “Ben Lütfi Bayraktar’a öyle bir söz vermedim ama onun bana bir sözü vardı. Bana öyle bir aday getirmeleri lazım ki senden iki gömlek üstün olmalı partiye hizmet etmeli ancak o zaman senden vazgeçerim diye o bana söz vermişti” dedi. 

ÇAKAR VE ÖZTÜRK DE YALANLADI

Bir başka aday adayı İbrahim Çakar da, Lütfi Bayraktar’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ben ne sayın Bayraktar’a ne de başka birine hiç bir söz vermedim” diye konuştu. 

Kadir Yazgan’ın Belediye Meclis Adayı listesinde yer alan Niyazi Ergün Öztürk de Lütfi Bayraktar’ı yalanlayarak, “Ne Lütfi beye ne de bir başkasına söz vermedik, sıkıştıkları için böyle konuşuyor” dedi. 

AK Parti’ye Kaynarca’da 7 belediye başkan aday adayı başvurmuştu. Bu isimler: Kadir Yazgan, İbrahim Çakar, Niyazi Ergün Öztürk, Ahmet Köseoğlu, Recep Yerlikaya, Selçuk Girgin, Mustafa Özer. 

AK Parti adayının belirlenmesinden sonra Recep Yerlikaya dışında Belediye Başkanı Murat Kefli dahil diğer aday adayları seçim çalışmalarına destek vermiyor. - SEDAT BALTA