TÜRKAN ÖNER’İN TEŞEKKÜR MESAJI

Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner’in teşekkür mesajı şöyle: “ilçemizde daha önce köy statüsünde bulunan 41 mahallemizin kırsal mahalle statüsüne geçmesiyle ilgili muhtarlarımızın taleplerini değerlendiren ve destek veren, Belediye Başkanımız sayın Murat Kefli’ye oy birliği ile kabul oyu veren Belediye Meclisi’nin değerli üyelerine muhtarlarımız, dernek yönetimimiz ve şahsım adına teşekkür ederim.”  

KIRSAL MAHALLE OY BİRLİĞİ İLE

Kaynarca’da 41 muhtarın kırsal mahalleye geçme talebi, Kaynarca Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülmüş, komisyonlara havale edilmişti. Plan Bütçe ve İmar komisyonlarının raporları 7 Mart 2022 Salı günü yapılan Kaynarca Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda görüşüldü. Muhtarların kırsal mahalleye geçme talepleri oy birliği ile kabul edildi.  

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GÖRÜŞÜLECEK

Kaynarca Belediye Meclisi’nin kararı ve teklifinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde en geç 90 gün içinde görüşülerek kabul edilmesi halinde 41 mahallenin kırsal mahalle statüsüne geçmesi mümkün olabilecek. 

BAŞKAN, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPMIŞTI

4 Şubat 2023 tarihinde Belediye Konferans Salonu’nda muhtarlarla yapılan toplantıya Belediye Başkanı Murat Kefli, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner ve muhtarlar katılmış, toplantı sonrasında muhtarlar kırsal mahalleye geçmeyi talep eden dilekçelerini vermişlerdi. Kanuna göre kırsal mahallelerin imar mevzuatı, vergi, harçlar, muafiyetler gibi konularda avantajları bulunuyor. - SEDAT BALTA

 

 

Advert