Kefli, Kandıra’daki sahillere giden Kaynarca  ilçe merkezindeki ana yoldaki altyapı çalışmasına tepki gösteren vatandaşlara vatandaşlara 3 alternatif yol önermişti. Kefli’nin açıklaması haber sitesinde şu sözlerle yer almıştı: “Denize gitmek isteyenler, Kaynarca'yı pek de bilmedikleri için doğrudan ilçe merkezinden geçmeyi tercih ediyorlar. Çalışma sebebiyle alternatif yolları kullanmalarını tavsiye ediyorum. Adapazarı'ndan Kaynarca merkezine girmeden önce Çınarlık sapağı (Adapazarı Karadere mevkisi), Şeyhtımarı sapağı ve çevre yolu bulunuyor.

Bu yollar kullanılarak deniz bölgesine kolaylıkla ulaşılabilir. Vatandaşlar hem bilmedikleri için hem de yol biraz uzadığı için buraları kullanmıyor. Çevre yolunun da 1 kilometresinde çalışma var ancak ilçe merkezindeki yoldan daha iyi.

Deniz bölgesine gidecek olanlar bu 3 yolu kullanırlarsa rahat ederler."

 

Kadir Yazgan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Temsilinde onur duyduğum Esnaf Sanatkarımız adına Sayın belediye başkanımıza iki cümle söylemek istiyorum.Sizde Esnaflıktan geliyorsunuz bizi daha fazla anlamanız lazım ama maalesef bu şekilde olmadı.Alt yapının başladığında kış döneminde sizinle görüşmelerimizde ifadelerimiz kış döneminde merkezin alt yapısının yapılmasıydı,sizde aynı görüşte olduğunuzu ifade ettiniz ama maalesef yapılmadı şu an çevre yolu alternatif yolları konuşuyorsunuz.Çevre yolu alternatif yolları ifade edeceğinize merkezin alt yapısına öncelik verebilirdiniz,alternatif yol ifadelerinize gerek kalmazdı.Esnaf sanatlarımız ve vatandaşlarımız toz,bozuk yol ve iş kaybıyla karşı karşıya kalmazdı,bu işin süreç alıcağını zorluklarının farkındayız ama öncelik MERKEZ olmalıydı.Asfalt attığınız Çevre olmamalıydı…”