KIRSAL MAHALLE 

İlçe Başkanı Mustafa Tan Kaynarcahaber’e yaptığı açıklamada, “Mahallelerimizin kırsal mahalle statüsüne geçebilmesi için muhtarlarımızı ziyaret ederek Belediye’ye verecekleri dilekçelerimizi taktim ettik. İlçemizde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi için kesinlikle kırsal mahalle olmayı tercih etmeliyiz. Böylece muhtarlarımızın önemi ve yetkisi de artacaktır. Muhtarlarımız tek tek bu dilekçeleri Kaynarca Belediyesi’ne verebilirler” dedi. 

STK’LARI ZİYARET

Tarım ve hayvancılık yapılan mahallelerin kırsal mahalle statüsüne geçmesi konusunda Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan, HAYKOOP Yönetim Kurulu ve Recep Pulat’la görüştüklerini ifade eden Mustafa Tan, “Ziyaret ettiğiniz bu birlik ve odaların kurulma nedeni tarım ve hayvancılığı desteklemek üreticinin hakkını savunmaktır. Tarım ve hayvancılık biterse üretici kadar, Kaynarca kadar ülke de kaybeder. Ziyaretlerimizden çıkan ortak fikir kırsal mahalleye geçişin köylümüz için kazançlı, yararlı olduğu yönünde oldu. Sakarya genelinde olduğu gibi Kaynarca'da da 30’un üzerinde muhtarımızdan bazıları Belediye’ye dilekçelerini verdiler, diğerleri de vermeye devam ediyor. 

ÇAMURLU VE BOZUK YOLLAR - 

Saadet Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Mustafa Tan, sosyal medyasında paylaştığı video ve fotoğraflarla ilçe merkezindeki çamur ve bozuk köy yolları sorununu da gündeme getirmeye devam ediyor. Lahana pazarında üreticileri de ziyaret eden Mustafa Tan, “Vatandaş hem ekim büyütme aşamasında tarlada kuru toprak ve zor şartlarda sulamayla ve sonrasında hasat sırasında çamurla uğraşıyor. Bu da yetmezmiş gibi bir de kışın ortasında meşakkatli bir şekilde lahana pazarına getirdiği ürününü üstü kapalı olmayan bir yerde kar, yağmur altında yolun olmadığı çamur içindeki yerde pazarlamaya çalışıyor. Üstelik zabıtalar römork başına para da alıyor” diye konuştu. Yıllardır bu düzenen değişmediğini, Belediye Meclisi’nde sorunu devalarca ifade ettiğini savunan Mustafa Tan, “Buranın üstünü kapatmak o kadar zor mu? Daha iyi bir köylü pazarı konusunda Belediye Başkanı ve diğer ilçe yöneticileriyle ortak karar alındığı halde hala daha bu konuda adım atılmadı. Kaymakam Kemal Şahin’in öncülüğünde kurulan Sebze Birliği de o gittikten sonra sahip çıkılmadığı için kapandı gitti” dedi. - SEDAT BALTA

Advert