Kaynarca’da Kadir Yazgan Rüzgarı: Bir önceki belediye seçimlerinde Ak Parti’nin Murat Kefli ile Sakarya’da en çok zorlandığı Kaynarca’da 2024 Belediye seçimleri içinde benzer senaryo uzak değil.

Ak Parti Kaynarca adayı olarak açıklanan Mustafa Özer ilçede şaşkınlıkla karşılandı. Bunun sebepleri ise ilçede yapılan anket ve teşkilat içindeki temayul yoklamalarının tam tersini göstermesi idi.

Mevcut başkan Sayın Murat Kefli ile son derece başarısız ve etkisiz geçen döneminden ve çok uzayan ana caddenin alt ve üst yapı çalışmaları ilçe halkını adeta bezdirdi. Yerel hizmet ve ilgi anlamında dışlanmış ve üvey evlat muamelesi görmüş Kaynarca halkında, bu konuları zaten her fırsatta dile getirmesine rağmen aday belirlemede hayal kırıklığı yaşadı.

Gelinen noktada Kadir Yazgan isminin aday gösterilmesi beklenirken Mustafa Özer’in adaylığı beklentileri karşılamadığı gibi belli ölçüde tepkiye de sebep oldu.

Muhalefet Partilerinden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın “Ak Parti ile ittifak ve ortak çalışmada bulunmayacağını” açıklamasının ardından Kadir Yazgan ile iletişime geçen Yeniden Refah Partisi yetkilileri Sayın Yazgan’ı ikna ederek Mustafa Özer’in karşısına aday olarak çıkarmaya hazırlanıyor.

Yazımın başında bahsettiğim gibi bir önceki seçimde Ak Parti’nin bir diğer muhafazakar parti olan Saadet Partisi adayı karşısında zorlanarak kazanmasından sonra bu ilçede seçimin tahmin edilenden çok daha çetin geçeceğini tahmin etmek zor değil.

Bu gelişmelerin üstüne bir kulis bilgisi de şöyle, Ak Parti adayının belirlenmesinden sonra belki de ilçede seçilme gücü en yüksek ismi öne çıkarmaya hazırlanan Yeniden Refah Partisi, Ak Partinin diğer aday adaylarını da Sayın Kadir Yazgan’ın arkasından encümen listelerinden aday göstererek hem belediye başkanlığını hem de encümen çoğunluğunu da ele geçirmeyi planlıyor.

İlçe halkı tarafından son derece olumlu olarak karşılanan bu çalışmaların nasıl seyredeceğini seçim günü göreceğiz ama bu gelişmelerden sonra psikolojik üstünlüğün muhalefetin ele geçireceğini tahmin ediyorum