Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, değerli protokol üyeleri, saygıdeğer misafirlerimiz ve Çok Kıymetli Meslektaşlarım;

Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluşu Yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan mutlu ve onurluyum.

Törenimize hoş geldiniz...

Temel ve hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, demokrasi kültürünü ön planda tutan, insan odaklı bir anlayış ile; kurulduğu 10 Nisan 1845'ten beri görevini en iyi şekilde yerine getiren Teşkilatımız; aynı özveriyle bugünde görevinin başındadır.

Değerli Konuklar;

10 Nisan, sadece hayatını huzur ve güvenliğe adayan polislerin değil aynı zamanda cesaret ve sadakatle halkını korumak için can veren binlerce şehit polislerimizin ve ona güvenerek destek veren halkımızın da bayramıdır.

Teşkilatımız, Türkiye Cumhuriyetine, şehitlerine ve halkına yakışır şekilde her geçen gün kendini geliştirmekte, halkın güvenliği uğruna can veren şehitlerimizin mirasını yüceltmekte ve yükseltmektedir. Türk polisi yakın tarihimizde yaşanan en buhranlı dönemlerde dahi milletimizin huzur ve güven kaynağı olmayı başarmıştır.

Ülkemizin dört bir yanında güvenin ve huzurun tesisi için 7/24 görev başında olan Teşkilatımız, her türlü ihanet odağına karşı verdiği amansız mücadele ile milletimizin gönlünde haklı bir yer edinmenin ve saygınlığını giderek arttırmanın gururunu yaşarken, bundan sonra da suç ve suçluyla mücadelede kararlı ve dirayetli duruşunu koruyarak azimle yoluna devam edecektir.

KIYMETLİ KONUKLAR;

Büyük Önder Atatürk'ün; 'Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Sözü doğrultusunda, erkeği ve kadını ile üniversite mezunu, yabancı dil bilen, bilgi donanımı yüksek günümüz polisine ulaşan Türk Polis Teşkilatı toplumun huzuru, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olarak görevine azim ve sadakatle devam edecektir.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu'muzun vatan yapılmasında ve vatan olarak kalmasında mücadele ederken şehit olmuş tüm kahramanlarımızı rahmet, gazilerimizi minnet ile anıyor, şehitlerimizin bize emaneti olan aileleri ile her türlü fedakârlık ve büyük bir özveri ile halen görev yapan tüm meslektaşlarıma, emeklilerimize ve değerli ailelerine, sağlık, başarı ve esenlikler diliyor, yüce milletimizin hizmetinde nice başarılı yıllara ulaşmak temennisi ile en kalbi duygularımla saygılar sunuyorum.

Teşkilatımızın ve halkımızın 10 Nisan Polis Bayramı kutlu olsun.