BU FİYATLAR KAYNARCALIYI SUYA GÖTÜRÜP, SUSUZ GETİRİR..

TAN, Sakarya Büyükşehir Belediyesi suya, 2022 yılı içerisinde Şubat Ayında %30 ve Eylül Ayı içerisinde %50 zam ( GÜNCELLEME) yapmıştır. Zam yapılırken artan maliyetler gerekçe gösterilmiştir. Aşağıda Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Şubat 2022 ve Eylül 2022 de zam teklifi yaparken, başkan Ekrem Yüce şu ifadeleri kullanmıştı.

bahis.com

  Şubat 2022 de,Yüzde 30’luk bir güncelleme yapıyoruz. Bu su tarifelerine değil, suyu musluklara ulaştırırken artan maliyetleri karşılamak için yapılan bir değişimdir. Su bedelleri maliyetleri karşılamıyor. Farklı şekillerle sübvanse ediyoruz. Milletimizden aldığımız yetki ve güçle kurumumuzu daha iyi noktalara taşımak, şehrimize en iyi şekilde hizmet sunmak, kaliteli suyu musluklara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” 

Eylül 2002 de, “Yüzde 50 oranında gerçekleşecek zammın sübvanse edilmiş haliyle abonelere yansıtılacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, artan maliyetlerden dolayı yapılan zorunlu güncellemenin vatandaşlara en uygun haliyle yansıtılacağını ifade” etti. 

Oysa ki ; artan elektrik maliyetleri ülkemizin her ilinde artmaktadır. Örneğin su fakiri olarak bilinen İç Anadolu Bölgemizde yer alan  Ankara Büyükşehir Belediyesi suya zam yapmak istemiş Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti. Hatta Ekim 2022 Meclis toplantısında yine Ak Parti ve MHP’nin meclis üyelerinin desteğiyle %50 indirime gidilmişti. Meclis üyeleri bunu enflasyon altında ezilen halk için yaptıklarını dile getirmişlerdi.

Aynı şekilde  İstanbul Büyükşehir Belediyesi suya zam yapmak için defalarca teklif vermiş, teklif Ak Parti ve MHP’nin karşı oylarıyla reddedilmişti. Ak Parti ve MHP’li üyeler, halkın yanında olduklarını, onların ekonomik olarak zarar görmelerini istemedikleri için zamma karşı olduklarını söylemişlerdi.

Şuanda Sakarya’nın en pahalı suyunu 1. Bölgede bulunan Kaynarca halkı içmektedir. Sonuç olarak Ankara, İstanbul gibi şehirler çok uygun fiyata su içerken, biz neden pahalıya içiyoruz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi nin de fedakarlık yapması gerekmiyor mu?” 

 

 

Advert