1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü yıllar sonra Adapazarı’nda coşkuyla kutlandı.

detail-photo-fancybox-0Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK),  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nce (TMMOB) düzenlenen etkinlikte, Salko Camii önünde toplanan kalabalık, çeşitli sloganlarla Gar Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe DİSK, KESK ve TMOOB'un yanı sıra Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Yeşil ve Sol Parti, İşçinin Kendi Partisi ve CHP'lilerden oluşan Kılıçdaroğlu Gönüllüleri ile emekliler ve yurttaşlar katıldı.

Burada KESK adına konuşan Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, AKP-MHP iktidarına yönelik eleştirilerini sıralayarak, "Bu karanlığı işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler, Aleviler, farklılıkları, cinsel yönelimleri ret edilenler, kölelik şartlarında yaşayan göçmenler, sizler, bizler yırtıp atacağız. Bizleri karanlıktan çıkaracak olan işte bu 1 Mayıs meydanlarında açığa çıkan iradedir" dedi. Kaçar, şunları kaydetti: 

"Bizler;  Emeğin sömürülmediği,
Yüzde 1'in değil yüzde 99’un mutlu yaşadığı,
Sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının açık olduğu,
Grev hakkının engellenmediği, kullanıldığında da yasaklanmadığı, • Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu,
KHK ve fiili OHAL rejimine son verildiği, • Ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halklarımıza ve emekçilere kesilmediği, • Kimsenin kimliğinden, inancından, cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği,
Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı,
Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu,
Düşünce ve ifade özgürlüğünün suç olarak görülmediği ve cezalandırılmadığı,
Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,
Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz.

detail-photo-fancybox-1

 

detail-photo-fancybox-3

detail-photo-fancybox-4

detail-photo-fancybox-5

detail-photo-fancybox-6

detail-photo-fancybox-7

detail-photo-fancybox-8