Siyasal kariyerinde yükselebilmesi için Kaynarca’nın gücünü arkasında hissetmesi önemli. 

Kaynarcalı olup da özellikle de Cumhur ittifakını destekleyenler oy atmalı neden mi? Hem oyu boşa gitmiş olmayacak. Cumhur ittifakı hanesini yazılacak. Hem de gencimize destek olacak. 

bahsine giriş

Ali Halil’in medeni cesaretini takdir etmek, önünde uzun yıllar olan bir Kaynarcalı ismin siyasette desteklenmesiyle mümkün olacaktır. Yoksa boşuna yakınır dururuz Kaynarca’dan siyasetçi çıkmıyor diye. 

Kaynarca olarak gücümüzü bu seçimde anlamlı bir fark yaratarak tüm siyasal partilerin il teşkilatlarına, genel merkez teşkilatlarına göstermeliyiz. 

Ali Halil’e verilecek destek, diğer siyasal partilerimizde politika yapan, yapmak isteyen potansiyel adaylara da destek vermek anlamına gelecektir. 

Ali Halil, Turnalı köyünde doğdu. Turnalı, CHP’nin efsane İzmit Belediye Başkanı Erol Köse’nin, üst üste 6 kez İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilme başarısı gösteren, hizmetleri takdir edilen Dr. Hasan Akgün’ün de köyü. Onların başarılarıyla hepimiz haklı olarak gururlanıyoruz. 

Şimdi genç kuşaktan bir isim elini taşın altına koymuş, partisi kendisini milletvekili adayı göstermiş, şimdi ona destek zamanı. 

Ali Halil siyasete yeni başlayan bir isim değil, Ankara’da Ülkü Ocakları’nda çeşitli görevlerde bulundu. 2014 - 2015 yıllarında Ülkü Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve de getirildi. 

4 KAYNARCALI ADAY ADAYI VARDI

Sakarya’da 4 Kaynarcalı hemşehrimiz 3 ayrı siyasi partiden milletvekili aday adayı olarak başvuru yapmıştı. Ayşe Şendoğan ve Muhammet Durmaz AK Parti’den, Ünal Özturhan DEVA Partisi’nden, Ali Halil MHP’den… İlk üç isim aday gösterilmedi. Kaynarcalı tek milletvekili adayı Ali Halil oldu. 

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ

MHP’den Türkiye’de 4 bin 693 kişi internet üzerinden ve parti genel merkezine giderek aday adaylığı için başvuruda bulunmuş bunlardan bin 894 adayın başvurusu kabul edilmişti. Hemşehrimiz Ali Halil, Sakarya’da milletvekili adayı gösterilen 8 isimden biri oldu.

ALİ HALİL KİMDİR

Kaynarca doğumlu Ali Halil, ilk, orta ve lise eğitimini Kaynarca’da üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nde tamamlayan Halil, daha sonra Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü bitirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Yüksek lisans eğitimine devam ediyor. 34 yaşında olan Ali Halil, evli ve 3 çocuk babası. - SEDAT BALTA