Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan, “Sakarya’da yılın ahisinin odamız üyesi bir esnafımızın olması bizleri gururlandırdı. Yüzlerce yıldan bu yana esnaflık geleneğine sahip Kaynarca ilçesi olarak aramızdan çıkan Efraim Şeker’in onbinlerce esnaf arasından yılın ahisi seçilmesinin onurunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

27 ÇIRAK YETİŞTİRDİ

Kaynarca Sanayi Çarşısında uzun yıllardır esnaflık yapan aynı zamanda Konak Mahallesi Muhtarlığı yapan Efraim Şeker’in 27 çırak yetiştirdiği bunların 16’sının usta olarak kendi dükkanlarını açtığını belirten Kadir Yazgan, “Esnaflık usta çırak ilişkisiyle yürüyen bir sistem. Ahilik ise bütün çırak, kalfa ve diğer esnaflara örnek olacak kişilikler. Bu geleneğin sürmesi için oda olarak hassasiyet gösteriyoruz” diye konuştu. 

 

ŞEKER TEŞEKKÜR ETTİ

Yılın ahisi seçilen Efraim Şeker ise, “Böyle onurlu bir seçimle şed kuşanmış olmaktan dolayı mutluyum. Törene katılarak beni bu önemli günde yalnız bırakmayan başta Vali Yardımcımız eski Kaynarca Kaymakamımız Ersin Emiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SESOB Başkanımız Hasan Alişan, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, dost ve arkadaşlarıma, arayarak tebrik eden herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 

KALABALIK KATILIM

SESOB Binasında kalabalık bir katılımla gerçekleşen törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SESOB başkanı Hasan Alişan, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, İl Müftüsü Hasan Başiş, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Gürkan Canol, Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner, Kaynarca Şoförler Odası Başkanı Tuncay Göktaş, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı. - SEDAT BALTA