Bakan Tunç, bir dizi program için geldiği Sakarya'da Valiliği ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Tunç, Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleriyle görüştükten sonra Sakarya Adliyesi'nin yeni hizmez binasının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminde Valilik binasının işgal girişimine uğradığını hatırlatarak, bağımsızlık, vatan ve bayrak için canı pahasına mücadele edenleri saygıyla selamladı.

Tunç, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet dileyerek, soykırım yapan, savaş suçu işleyen, çocukları, kadınları katleden, acımasızca sivillerin üzerine bombalar yağdıran saldırganları lanetledi.

"Artık 3 yıl hakim ve savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıda hedef süre uygulamasında ve dijital dönüşüm noktasında da ısrarcı olduklarını vurgulayarak, buna yönelik çalışmalardan bahsetti. Hakim ve savcıların sayısını artırmanın yetmediğini, hizmet içi eğitimlerle onların daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tunç, değişiklikle hakim ve savcı adaylarının artık 3 yıl hakim ve savcı yardımcısı olarak görev yapacağını dile getirdi. Tunç, sürecin işleyişiyle ilgili bilgi vererek, bundan sonraki süreçte özellikle yargıdaki kaliteyi artıracak çalışmaların faydalı olacağına inandıklarını kaydetti. Bakan Tunç, 23-24 Aralık'ta gerçekleştirilecek sınavı kazananların, hakim ve savcı yardımcısı olarak göreve başlayacağını ifade etti.

SAKARYA'YA PEŞ PEŞE MÜJDELER

Tunç, son yıllarda çok sayıda adalet sarayı inşaatını yaptıklarını, bu sayının 78'den 366'ya yükseldiğini aktararak, 2024 yılı yatırım programına da ekledikleri 126 hizmet binası bulunduğunu, bu alanda deprem bölgesine öncelik vereceklerini sözlerine ekledi.

Tunç, "Sakarya için durmak yok yola devam diyoruz. Sakarya'mızın uzun yollar adaletine cevap verecek bir bina yapıyoruz. 2 yılı aşmadan açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl İnşallah Sakarya'ya Adli Tıp binası kazandırmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra Geyve ve Hendek ilçelerine yeni adalet sarayı yapılması konusunda çalışmalarımıza başladık."dedi.

 

Törene, Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci, Murat Kaya, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Nuri Koçer, Sakarya BAM Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, hakimler, savcılar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.