RAPOR İSTENECEK

Önceki dönemlerde uygulanan imar barışlarının aksine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni bir formül üzerinde çalıştığı kulislerde yüksek sesle dile getirilmekte. haberlisin.com editörlerinin edindiği bilgilere göre imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlardan kesinlikle ‘riskli yapı raporu’ istenecek ve bu konuda şartlar esnetilmeyecek.

KOMİSYON KURULACAK

Yerel seçimler öncesinde hem imar barışı bekleyen vatandaşların talebini karşılamak isteyen hem de depreme karşı önlemler almak isteyen yetkililerin şartlı imar barışı konusunda kısa süre içerisinde bir komisyon kuracağı ve kararı resmi olarak tartışacağı öğrenildi.

“YENİDEN DENETLENMELİ”

Konu hakkında editörlerimizin sorularını yanıtlayan Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Uçar, “Bizler imar barışına normalde karşıyız. Depremde bunun sonuçlarını gördük. Ama bu sefer madem şartlı konuşuluyor, öncelikle önceki dönem imar barışından faydalanan bütün binalar yeniden denetlenmeli” dedi.

“GÜNCEL YÖNETMELİK”

Uçar, “İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların binaları kesinlikle güncel deprem yönetmeliğine uygun olmalı. Kulislerde konuşulan şartlar güncel deprem yönetmeliğini karşılamalı. Eğer bu şartları karşılıyorsa komisyonda bu konu tekrar tartışılabilir. Önceki dönemde olduğu gibi parasını yatıran ruhsat almamalı” şeklinde konuştu.