Kaynarca'da Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Kadir Yazgan ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Özer şimdiden köylerin dörtte birini ziyaret ettiler. Gündüz esnaf ziyaretleri yapan adaylar geceleri köy kahvelerini ziyaret ediyorlar. Kadir Yazgan internet haber sitesi, gazeteler ve sosyal medyayı etkin kullanırken, Mustafa Özer'in sosyal medya dışında medya araçlarını kullanmıyor. Şimdiden sosyal medyada iki önemli gaf yaptı. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı tecrübeli siyasetçi Mustafa Tan'ın da etkin bir seçim kampanyası yürütmesi bekleniyor. CHP Adayı Ersan Ceylan ve DEVA Adayı Ünal Özturhan'ın nasıl bir seçim kampanyası izleyecekleri konusunda bilgi yok. 

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDA DURUM...

Sakarya’da 17-0 hedefi koyan Cumhur İttifakı, büyükşehir ve ilçe belediyelerini almak için yoğun bir saha çalışması yürütüyor.  Muhalefet adayları ise sahada olmalarına karşın medya araçlarını yeterince iyi kullanamadıkları için sessiz sedasız bir kampanya sürdürüyor.

YEREL SEÇİME DOĞRU

31 Mart Yerel Seçimlerine 43 gün gibi kısa bir süre kaldı. Takvimlerden her gün bir yaprak daha eksilirken kendini en iyi anlatan ve medyayı en etkili şekilde kullanan adaylar rakiplerinden daha önde koşacak. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları oldukça kısıtlı sayılabilecek bu sürede hem kendilerini hem de projelerini anlatacak.

SÜREKLİ SAHADALAR

Sahada en aktif olan isim olarak dikkat çeken Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar rakiplerine tanıtım anlamında önemli bir fark atmış durumda.  Sakarya’da en güçlü aday olmasına rağmen Alemdar’ın tanıtım birimi her gün en az 3-4 haberi basına servis ediyor. Alemdar, bunun yanı sıra sosyal medya paylaşımları ile de sürekli gündemde kalmayı başarıyor. 

İLÇELERDE DURUM

Adapazarı Belediye Başkan Adayı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkan Adayı Rahmi Şengül, Geyve Belediye Başkan Adayı Metin Atalay, Ferizli Belediye Başkan Adayı İsmail Gündoğdu, Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu da Cumhur İttifakı’nın sürekli sahada olan isimleri olarak dikkat çekiyor. Sahada gözükmeyen ve medya araçlarını yeterince kullanmayan muhalefetin ilçe adaylarının çoğunun ismini ise bilen yok.

ERDOĞAN DİKKAT ÇEKİYOR

Muhalefetin Büyükşehir adayları arasında derli toplu seçim kampanyası yürüten tek isim DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan olarak dikkat çekiyor. Adaylığı belli olur olmaz sahaya inen Erdoğan, basın-yayın araçlarını ve sosyal medyayı aktif olarak kullanarak projelerini ve hedeflerini anlatıyor.

AYHAN ‘BEN DE VARIM’ DİYOR

Sakarya’nın yetiştirdiği değerli siyasetçilerden, 54. Hükümette Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapan merhum Cevat Ayhan’ın oğlu Ömer Abdullah Ayhan da gençliği ve dinamizmiyle rüzgarı arkasına almış durumda. Sık sık basınla bir araya gelen ve ılımlı bir kampanya yürüten Ayhan,  esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle kendini sürekli gündemde tutmayı başarıyor.

ÇEROĞLU GERİDEN GELİYOR

Saha ziyaretlerine başlayan ana muhalefet partisi CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azize Çeroğlu tanıtım ve kendini anlatma konusunda diğer adaylara göre oldukça geride kalmış durumda. Sosyal medya hesabı X’te en son 1 Nisan 2021 yılında paylaşım yapan Çeroğlu’nun diğer medya araçlarını kullanmaması ve partisinin il başkanlığından tanıtım konusunda yeterince destek alamaması seçim yarışında kendine eksi puan olarak yansıyacak gibi gözüküyor.

TEMPOSU DÜŞÜK KALANLAR

Seçim çalışmalarına kuzey ilçelerinden başlayan İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Kılıçaslan sahaya yeni yeni ısınırken, Zafer Partisi Büyükşehir Adayı Cihan Kolip ise geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın buluşmasıyla ‘Ben de buradayım’ mesajını verdi.

İSİMLERİ VAR KENDİLERİ YOK

Demokrat Parti Sakarya Büyükşehir Adayı Cumhur Atay ve Memleket Partisi’nin Adayı Ali Sarı ise adaylıkları açıklandıktan sonra ne yaptıkları merak edilen isimlerden. Aktif bir kampanyaları bulunmayan Atay ve Sarı’nın vakit daralırken nasıl bir atak yapacağı merak ediliyor.