Türkiye genelinde sokak hayvanlarından dolayı yaşanan olaylar devam ederken, Denizköy Mahallesi'nde ikamet eden bir çobanın isyanı gündem haline geldi.

Edinilen bilgiye göre, Karasu Belediyesi tarafından Halil İbrahim Ustaömer'in evinin bir kilometre ötesine sokak köpekleri bırakıldı. Herhangi bir önlem alınmadan, etrafı açık alana bırakan köpeklerin, köylülere tehlikeli anlar yaşattığı belirtildi.

Karasu'da skandal olay:

"AÇIK ALANA KULÜBELER YAPMIŞLAR"

Konu hakkında isyan eden vatandaş, "Belirli bir bölgeye köpekleri toplayıp oraya bırakıyor. Açık alana kulübeler yapmışlar, etraf kapalı değil" dedi.

Sokak köpeklerinin aynı mahallede daha öncede ineklere ve koyunlara saldırdığını ifade eden vatandaşlar, artık konunun dayanılmaz bir noktaya geldiğini vurguladı. Konu hakkında CİMER'e şikayette bulunduklarını belirten Denizköy Mahallesi sakinleri, şok bir iddia da bulundu.

Karasu'da skandal olay:

BELEDİYE 10 BİN LİRA TEKLİF ETTİ!

Hayvanlarının telef olmasından dolayı seslerini duyurmak isteyen vatandaşların Karasu Belediyesi tarafından aldıklarını iddia ettikleri teklif gündem haline geldi.

İnceleme yapmak için Denizköy Mahallesi'ne zabıta ve başkan yardımcılarının geldiğini açıklayan vatandaşlar, Belediye Başkanı'nın geldiğini yalanladılar. Konu hakkında belediyeye çağrılan köylüler, belediyenin, "60 bin lira yerine 10 bin verelim basına yansıtmayın" dediklerini iddia etti.

Karasu'da skandal olay:

"AİLELER ÇOCUKLARINI OKULA TEK YOLLAYAMIYOR"

Mahallede yüzden fazla sokak köpeğinin olduğunu belirten vatandaşlar, "Çocuklarını okula götüren aileler dolmuşlara birlikte gidiyorlar" dedi.

Karasu'da skandal olay:

HAYVANSEVERLER SORUNU BÜYÜTÜYOR

Bölgede birçok köpeğin olması ve az barınağın olmasından dolayı hayvanlar mahalleye yayılmış durumda. Açık alana bırakılan sokak hayvanlarının, hayvanseverler tarafından çiğ etle beslenmesi de süreci olumsuz olarak etkiliyor.

Hayvanların daha vahşi olmasına neden olan bu durum, ineklere ve koyunlara olan saldırıları her geçen gün arttırıyor. ve bir kısmının ölmesinden dolayı salgın hastalıkların yayılmasından endişe duyuyor.

Karasu'da skandal olay:

SALGIN HASTALIK OLABİLİR

Karasu'nun Denizköy Mahallesi'nde yüzlerce köpeğin olması ve bir kısmının telef olması da salgın hastalık riskini ortaya çıkarıyor. Vatandaşlar, hayvanlarının telef olmaması, çocuklarının güvenle okula gitmesi ve salgın hastalığın oluşmaması için yetkililerden yardım bekliyor.

Advert