Sevgili Kaynarcalı Hemşerilerim   ;

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Yerel Seçimlerde Saadet Partisi kontenjanından Kaynarca Belediyesi Meclis Üyesi seçildim. Bu görevi, bana layık görürken şüphesiz tek isteğiniz, İlçemizin yaşanabilir bir yerleşim yeri haline gelmesi için çalışmamı istemeniz. Bende seçildiğim tarihten itibaren isteğiniz çerçevesinde elimden geleni yapmaya çalıştım / çalışıyorum.

İlçemizin eksikleri hepimizin malumu. Göreve getirdiğiniz tarihten itibaren hızlı bir şekilde önceliklerimizi belirledik. Bunlar;

*** Çevre temizliği,***Grup Köy Yolları ve mahalle yolları, ***Merkez ve köylerin Altyapısı,***Parkların durumu ve yürüyüş yolları, ***Mahallelere Cep Spor Tesislerinin kurulması,***Çiftçilerimiz için Kooperatifleşme, ***Merkezde Belediyemize ait taşınmazların değerlendirilmesi ve İstihdam, ***Sosyal Yardımlaşma birimlerinin kurulması, ***Sosyal Faaliyetler şeklinde idi.

Bu bağlamda, mecliste dile getirdiğimiz Müezzinler Mahallemizden başlayıp Kalburcu Mahallesi arasında bulunan Eğrioğlu, Akbaşlı ve Kalburcu Grup Yolu çalışmalarına 23 Ağustos 2021 tarihinde başlanmış ve ani bir kararla program değişikliğine gidilerek çalışmalar durdurulmuştu. Belediye meclis toplantılarında tekrar tekrar dile getirdiğimiz konu, sonunda gündeme alındı ve asfaltlama çalışmaları tekrar başladı. Kazanan mahalle halkımız oldu. Buradan yetkililere de teşekkür ediyorum. Şimdi Okçular-Taşoluk Grup Yolu için baskılarımız devam ediyor. İnanıyorum ki bunda da yakın zaman da sonuca gideceğiz. Diğer Grup Köy yollarımız ve mahallelerimizin yollarının yapılması için de temaslarımız devam ediyor.

Üzerinde durduğumuz önemli bir konu da Kaynarca İlçesi Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon yapım çalışması ;

Söz konusu çalışmanın ihalesi 24.02.2022 tarihinde yapılmış, ihaleyi alan firma çalışmalara başlamıştı. Ancak çalışmalar önce yavaşladı, sonra da ne yazık ki durdu. Belediye Başkanlığımıza, kullanılan malzemeler ve çalışmaların ne zaman başlayacağı ile ilgili 17.08.2022 ve 11.10.2022 tarihlerinde iki dilekçe verdik. Belediye den dilekçelerimiz ile ilgili kesin bir bilgi ne yazık ki hala verilmedi. Yağmurlarla birlikte çamur deryasına dönen ilçe merkezimizde halk ve esnaf ciddi sıkıntı içindedir. Çalışmaların yakın zaman da başlamasını ümit ediyor ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Son olarak ilçe nüfusumuzun büyük çoğunluğunu oluşturan Çiftçilerimize SERA, MAZOT, TOHUM ve GÜBRE DESTEĞİ yapılması ile ilgili olacaktır. Zamların üst üste geldiği ve ekimin başladığı şu dönem de üretici çiftçilerimizin bir nebze nefes alması için komşu ilçemiz Kandıra Belediyesi’nin yaptığı gibi sera yapımı, mazot, tohum ve gübre desteği yapılması elzemdir. Bu konuda Büyükşehir ile işbirliğine gidip kaynak oluşturulabilir. Büyükşehir Belediyemiz mevcut kaynakları gereksiz yerler de heba edeceğine çiftçimizle paylaşması daha isabetli olacaktır. Bu destek ile çiftçilerimiz azda olsa nefes alacak, kışı daha rahat geçirecekler ve üretimlerine devam edebileceklerdir. Ayrıca ilçemizde ivedilikle KÖYLÜ PAZARI kurularak, çiftçimizin üretimi teşvik edilmeli hem de üretilen ürünlerin birinci elden pazarlaması yapılmalıdır. Bu bize göre geçiştirilecek ve/veya ötelenecek bir durum değildir.

                Sevgili Kaynarca halkı ; biz isteriz ki tüm meclis üyelerimiz Belediye çalışmalarını aktif bir şekilde takip etsin, gerekli yapıcı eleştirilerini yapsınlar. Bu ne yazık ki bireysel çıkarlar yüzünden pek mümkün olmuyor. Belediyemiz de daha özverili çalışsın. İnşallah bunu gelecek dönem de hep birlikte gerçekleştiririz. Bu dilek ve temenni ile hepinize saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla.”

Mu