İSTATİSTİKLERE YANSIDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , 2022 yılı dördüncü çeyrek Yapı İzin İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Sakarya’da yapı ruhsatı verilen bina sayısı bin 215, daire sayısı 4 bin 167 oldu. Yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 744 bin 996 metrekare, konut kullanım alanı 453 bin 680 metrekare, konut dışı kullanım alanı ise 168 bin 247 metrekare oldu.

YAPI İZNİ VERİLENLER
İlimizde Yapı Kullanma İzin Belgesi verilen bina sayısı 809, daire sayısı 2 bin 834 oldu. Yapı kullanım izinlerinde toplam yüzölçümü 519 bin 47 metrekare olurken, bu oranın 319 bin 67metrekaresi konut kullanım alanı, 140 bin 975 metrekaresi konut dışı kullanım alanı, 59 bin 4 metrekaresi ise ortak kullanım alanı oldu.

TARIM ALANLARINDA
Uzmanlar Sakarya’da zemin sıvılaşmasına dikkat çekerken şehir merkezine yakın olan tarım alanlarında yapılaşmanın devam etmesi endişeleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen SATSO Meclis Toplantısında katılan Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi Öğretim Görevlisi Dr. Tuba Tatar, deprem bölgesinde yaptığı bilimsel çalışmaları aktarırken Sakarya için de uyarıda bulunmuştu. Tatar, “Sakarya’nın bereketli toprakları fay hatları ile kuşatılmış durumda. Birçok OSB’nin altından su geçiyor. Hatay'da olan şeyin burada da olması büyük bir olasılık. Bizim bekleyecek dakikamız yok. Son dakikaları yaşıyoruz. Biran önce önlem almalıyız” ifadelerine yer vermişti.