Kaynarcalı Hasan Akgün ve İmamoğlu Dönemi Sona Erdi

Birliğin bu kritik toplantısında en çok dikkat çeken detaylardan biri, yönetimdeki zorunlu değişim oldu. TBB’nin önceki başkanı Ekrem İmamoğlu ve encümen üyesi olan Kaynarcalı hemşehrimiz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün Silivri’de tutuklu bulunmaları nedeniyle yönetimde yer alamamaları, Ankara’daki kulislerin en önemli gündem maddesiydi.

Yeni dönemde Hasan Akgün’ün encümen listesinde yer almamasıyla birlikte, birliğin en üst karar organında Sakarya ve Kaynarca kökenli temsil boşluğu oluştu.

Hasan Akgün ve Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava süreçlerinin yerel yönetimler üzerindeki etkisi, TBB’nin yeni dönem çalışmalarında da ana gündem maddesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

Vahap Seçer TBB’nin Yeni Başkanı Oldu

Ankara’da düzenlenen seçimli genel kurulda, Birlik Başkanlığı için muhalefetin adayı CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve iktidarın adayı AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel yarıştı. Yapılan oylama sonucunda:

  • Vahap Seçer: 446 oy
  • Fırat Görgel: 311 oy

Bu sonuçla TBB’nin yeni başkanı seçilen Vahap Seçer, teşekkür konuşmasında adalet ve hakkaniyet vurgusu yaparak, "TBB, parti farkı gözetmeksizin 1.405 belediye başkanımızın her zaman yanında olacak," dedi.

Yusuf Alemdar: "Açık Bir Usul Hatasıdır"

Toplantı sırasında, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gönderdiği mektubun divanda okunması, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın sert eleştirilerine neden oldu. Alemdar, resmi X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kamusal bir statüsü olmayan ismin mesajının divanda okunması açık bir usul hatasıdır. Kurumların teamüllerine ve ciddiyetine gölge düşüren bu tür uygulamalar kabul edilemez. TBB bir partinin arka bahçesi değildir, olamaz."

Alemdar, TBB’nin tarafsız bir çatı kuruluş olduğunu hatırlatarak, her zeminin siyasi ikbal için istismar edilmesinin kurumlara zarar vereceğini belirtti.

Yeni Yönetim Şekillendi

Seçimlerin ardından TBB’nin yeni yönetim kadrosu da belirlendi. Meclis 1. Başkan Vekilliğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2. Başkan Vekilliğine ise Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal seçildi.

Yeni Encümen Üyeleri arasında ise şu isimler yer aldı: Ayşe Serra Bucak Küçük (Diyarbakır), Ayşe Ünlüce (Eskişehir), Abdurrahman Tutdere (Adıyaman), Faruk Demir (Ardahan), Hazal Aras (Ağrı), Bilgehan Erdem (Artvin), Filiz Gencan (Edirne), Rasim Arı (Nevşehir), Tahsin Erdem (Zonguldak), Erhan Güzel (Çatalca), Nihat Çiftçi (Karaköprü), Yakup Odabaşı (Gölbaşı), Filiz Ceritoğlu Sengel (Selçuk) ve Osman Tarık Özçelik (Alanya).

 

 

 

 

 

Advert