Adnan PELVANLAR (Özgeçmiş) 

2 Mart 1950 tarihinde İstanbul, Fatih’te doğdu. İstanbul İktisadi ve Tic. İl. Akademisi- Sultanahmet mezun oldu. Garanti Bankasında Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak hayata atıldı. 

1986 yılından itibaren 19 yıl Şahinler Holding Genel Koordinatörlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 

Bu görevi sırasında Finans ve Maliye, Tekstil, Hazır giyim, Enerji, Turizm, Bilişim, İnşaat, Serbest Bölge ve Gıda Sektörlerindeki yatırım ve işletme safhaları başında ve içinde bulundu. 

15.01.2002 ila 15.06.2007 tarihleri arasında Trakya Sanayici ve İşadamları Derneği’nde ilk iki yıl başkan yardımcılığı, son 2,5 yıl Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 

Bu görevi sırasında gençlere bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırmak amacıyla iki öğretim (2005–2006 ve 2006–2007) yılında ödüllü “Trakya Liseler Arası Proje Yarışması” düzenledi. 

Eylül-2006’da Edirne’de kurulan “Trakya Bilişim Derneği” kurucu başkanlığını yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde daha ziyade ekonomik gidişati eleştiren  ve enflasyon karşıtı yazılar yazdı. 

80 yıldır Gelişmekte Olan Ülke Türkiye-2021-  Adlı bir kitabı Teyakkuz Yayınlarınca yayınlandı. 

Türkiye, 1940’lardan itibaren iş birlikçi siyasiler tarafından ABD’ye teslim edildiğini, 80 yıldır ABD yönlendirmesiyle üretime dönük yatırımlar geriletilerek dış alıma ağırlık verildiğini, Türkiye Cumhuriyeti, üreten ve gelişen devletten dış ticaret açığı veren bir devlete dönüştürüldüğünü vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti geleceğinde büyük kırılmalar yaratan 24 Ocak 1980 neo liberal ekonomi kararlarıyla ekonomi yönetildiğini dile getirdi.  Yazar bu kitabında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerini yok eden ve ABD’ye teslim olan iş birlikçileri, anılarıyla birlikte Türk Milleti’ne açıkladı. 

Kitapta İşlenen konuların bazıları şunlardır

•    Uçak ihraç eden devletten borç batağında yüzen bir devlete nasıl dönüştürüldük? 

•    Muhalefet parti liderlerinin hedefleri nelerdir?

•    Şakir Zümre’nin savunma sanayii nasıl yok edildi?

Biz kendisine aramıza hoş geldiniz diyoruz. Gazetemizde de bizimle birlikte daha öncekiler de olduğu gibi Atatürk milliyetçiliği ilke ve devrimlerinden sapmayacak yazıları kendisinden bekliyor ve başarıla diliyoruz. - AYTEKİN ERTUĞRUL