Kaynarca İlçe Yönetim Kurulu’nun ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tever, AK Parti’nin yerel seçim hazırlıkları, aday adaylığı süreci ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tever, önemli bir seçime doğru hızla yol aldıklarını ve tüm Sakaryalı seçmenin gündelik hayatını etkileyen ve ilgilendiren mahalli idareler seçim sürecinde en küçük detaya dâhil önem verdiklerini söyledi.

Yerel seçimlerin, genel seçim sürecinden çok farklı olduğunu ve mikro siyaset açısından her ilçenin dinamiklerine eğilim göstererek, aday belirleme sürecinden başarıyla çıkacaklarını ifade eden Tever, “Her seçim süreci öncesinde aday adaylığı süreçlerinde teşkilatlarımızda çok büyük bir heyecan ve dinamizm ortaya çıkıyor. Dolayısıyla birçok teşkilat mensubumuz ve hemşehrilerimiz de partimize yoğun bir ilgi ve teveccüh göstererek aday adaylığı başvurusunda bulunuyor. Yerel seçim süreciyle ilgili henüz takvimimiz netleşmiş değil. 4. Olağanüstü Büyük Kongremizi tamamladık.  Yapılacak MYK ve MKYK Toplantılarının ardından yerel seçimlere ilişkin takvimimiz kamuoyunun bilgisine zaten sunulacaktır.Bildiğiniz üzere yerel seçim öncesi teşkilatlarımızda bir değişikliğe gittik. Bu kapsamda 9 İlçe Başkanımız görevlerinden istifa etti. Akabinde geniş bir temayül ve çalışma sonucu yeni İlçe Başkanlarımızın atamalarını gerçekleştirdik. Ben bugüne kadar ki üstlendikleri görev ve davamıza sundukları katkı için tüm İlçe Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yenilenen ve tazelenen teşkilatlarımızla birlikte 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine doğru güçlü bir şekilde yol alıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere mevcut belediye başkanlarımız şu beş yıllık süreçte son derece samimi ve gayretli bir çalışmayı ortaya koydu. İçerisinden geçtiğimiz pandemi ve ekonomik daralma gibi tüm zorlu süreçlere rağmen son derece güzel işlere ve hizmetlere imza attılar. Ben her bir Belediye Başkanımıza hassaten ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

AK Parti çok büyük bir aile ve son derece kurumsal bir yapıya sahip bir siyasi organizasyon. Belediye Başkan Adaylarımız, genel merkezimiz tarafından geniş bir istişare, komisyon çalışmaları, temayül, anket gibi çeşitli etaplardan geçerek belli oluyor. Bizim teşkilatlarımız bu konuda son derece tecrübeli ve güçlü bir birikime sahip. Fakat şunu da belirtmeliyim ki hiçbir aday adayı bir diğerinden üstün değildir. Aksine tüm aday adaylarımız birbirinin refiki olacaktır. Genel seçimlerde olduğu gibi yine uyumlu ve güzel bir çalışma takvimini sahada uygulayacak ve en iyi sonucu almak için çaba göstereceğiz.Bizim Sakarya’daki hedefimiz yine 17-0’dır. Sergileyeceğimiz güçlü dayanışma ve birliktelikle, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimizi yeniden kazanmak arzusundayız. Bunun için tüm teşkilatlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışacak ve gayretli bir çalışmayı ortaya koyacağız.İlçe yönetimlerinde görev alan tüm dava arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerine değindi.