Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu aylık toplantısı, Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati Başar'ın ev sahipliğinde Sapanca'da gerçekleştirdi. İbrahim Çakar toplantının verimli geçtiğini, üreticinin önemli sorunlarının paylaşıldığını söyledi.  Toplantıya Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar ve diğer ilçelerin ziraat odası başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

FINDIK İÇİN EN AZ 60 LİRA İSTİYORLAR

Toplantıda ekonomik gelişmeler ve iklim değişikliği kapsamında Sakarya tarımının son durumu değerlendirildi. Ana gündem Sakarya'da yaklaşan fındık hasat dönemi olurken, Oda Başkanı Ali Şener Bayraktar; "Fındıktan beklentimiz 60 lira ve üzerinde bir fiyat oluşması. TMO'nun bunu açıklarken dolarla satılmasını ve üreticinin üretim maliyetlerini göz önünde bulundurmasını istiyoruz" dedi.

DİKKAT ÇEKEN HAYAT PAHALILIĞI YORUMU

Başkan Bayraktar, toplantıda gıda israfıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunurken vatandaşın belini büken zamların genel tanımı olan "hayat pahalılığı" hakkında da dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Bayraktar, "Pandemi süreci ve sonrasında yaşananlar gıdanın değerini bize öğretti. Dünya bir israfın içindeydi. Bu hayat pahalılığı tüm olumsuzluğuna rağmen gıda israfının önlenmesine de katkı sunarak hayra vesile olur. Ülkemizde binlerce ton ekmek çöpe gidiyordu. Otellerde açık büfeler büyük bir israfla bizi karşı karşıya bırakıyordu. İnşallah israf konusunda bir caydırıcılık oluşur. Hayat pahalılığının oluşturduğu olumsuzluklar israfın önlenmesiyle bir parça olumluluk oluşturur" diye konuştu.

Admin