BAŞKAN, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Belediye Konferans Salonu’nda muhtarlarla yapılan toplantıya Belediye Başkanı Murat Kefli, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner ve muhtarlar katıldı. 

KÖY ORTAK MALLARI

Muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Kefli, bazı muhtarların kırsal mahalleye geçilmesi durumunda köy tüzel kişiliğine ait malların geri verilip verilmeyeceğiyle ilgili sorusuna böyle bir şeyin mümkün olmadığı, köy ile kırsal mahalle statüsünün farklı olduğunu ifade ederek cevapladı. 

Toplantıda muhtarlar kırsal mahallenin avantajları ve dezavantajları konusunda bilgi edinmek istedi. Başkan Kefli ise imar mevzuatı, vergi, harçlar, muafiyetler gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Vergi ve harçlar bakımından 2025 Yılına kadar şu andaki uygulamanın değişmeyeceğini ifade etti.  

Toplantının sonunda muhtarlar kararlılıklarını kırsal mahalleye geçme taleplerini toplu halde dilekçelerini vererek gösterdiler. 

MUHTARLARIN DİLEKÇESİ

41 MAHALLE DE İSTİYOR

Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner, Kaynarcahaber’e “Eskiden köy olan 41 mahallemizin 41 muhtarı da dilekçe vererek kırsal mahalleye geçmeyi talep ettiler” diye konuştu. 

 

MUSTAFA TAN KÖY KÖY GEZMİŞTİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi de olan Mustafa Tan, kırsal mahalle statüsüne geçme konusunu Belediye Meclisi gündemine getirmek istemiş ancak yapılan oylamada teklif kabul edilmemişti. Mustafa Tan bunun üzerine 2022 yılının son aylarında köyleri gezerek muhtar ve vatandaşla görüşerek kırsal mahalleye geçmenin tarım ve hayvancılığı sürdürebilmek için önemli olduğu konusunda ısrarlı tutumunu sürdürmüştü. 

SON SÖZ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN

Muhtarların kırsal mahalle statüsüne geçme talepleri 7 Şubat 2023 günü saat 11.00’da yapılacak Kaynarca Belediye Meclisi gündemine alındı. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi gündemin 4’üncü maddesi olarak görüşülecek. Teklif Meclis üyeleri tarafından kabul edilirse komisyona ya da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilecek. 

KIRSAL MAHALLE KONULU GÜNDEM MADDESİ ŞÖYLE

 

 

 

 

 

 

Advert