Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezinde Sakarya'dan gelen ilçe   belediye başkanları AK Parti il başkanı Yunus Tever, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı, AK Parti ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile biraraya geldi.

Medyabar’dan Safa Polat’ın kaleminden işte o toplantıda yaşananlar..

Sakarya’dan gelen heyet saat 21.50’de salona alındılar. Salonda üzerlerinde zarf bulunan  masada koltukları oturdular.

Daha sonra salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ak Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Milletvekilleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce aralarında bulunduğu partililer salona geldi.  

Masada bulunan zarfları açarak  üzerinde ‘Sakarya’  ‘Mevcut Belediye Başkanlarımızın ve alternatif isimler’ yazan formu doldurmaları istendi.

Anket formunda mevcut büyükşehir belediye başkanı devam etsin mi sorusunun hemen altında ‘Gitsin’, ‘Kalsın’ ve ‘fikrim yok’ ibareleri yer aldı. ‘Gitsin’  cevabı verenler için ise 2 tane isim yazmaları istendi.

Ankette ilçe belediye başkanlarıyla ilgili sorularda yer aldı.  Belediye Başkanlarına isimlerinin yazılı olduğu yerde ’Devam etsin’ Devam etesin’ ve ‘Fikrim Yok’ sorularının cevabı istendi. Devam etmesin diyenlerin de ‘Alternatif’ isimler istendi

Anket sonrasında zarflar bir görevli tarafından tek tek toplandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan partinin Gençlik Kolları temsilcisinden başlamak üzere söz verdi.

Gençlik Kollarından sonra Kadın kolları ardından  Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Sapanca ve Serdivan Belediye Başkanları kısa konuşma yaptılar.

Sakarya heyetinin görüşlerinin yer aldığı anketin daha doğrusu görüşlerin yer aldığı  anketin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  inceleneceği de ifade ediliyor.