Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman gazetecilere yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Ziyarette konuşan Başkan Remzi Adıyaman, "Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı, Show TV Sakarya Muhabiri Nurettin Eryılmaz ve Yeni Haber Gazetesi Muhabiri Fuat Koçer, 112 Acil Sağlık Ambulansı'nın bir vakaya müdahalesi sırasında yaşanılan olaylar bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Adıyaman, "Kendileri gibi kamu görevi yapan ve uğradıkları şiddet anlarında hep yanlarında olan basın mensuplarının görüntü almasını ve görevlerini engellemeye çalışan sağlık çalışanlarının bu tutumunun yakışık almadığını düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken kamu görevi yapanların, işini yapan gazeteci arkadaşlarımıza engel çıkarmadan kendi işlerini yapmaya devam etmelerini öneririz." diye konuştu.

Basının haber alma hürriyetini kimsenin engel olmaya hakkı olmadığını belirten Başkan Sezai Matur ise, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek de mümkün değildir. Bu anlayışla kamuoyunu aydınlatmak adına görevi yapan gazetecilere yönelik çirkin saldırı kabul edilemez. İnanıyorum ki ilgili kurumlar bu çirkin ve kabul edilmez saldırıyla ilgili gerekli soruşturmayı tarafsız olarak yapacaklardı. Hakaret ve tehdide maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun derken yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyoruz." dedi.

Adapazarı Şirinevler Mahallesi'nde 112 Acil Servis Ambulans ekibinin görüntü alan gazetecilere "Çekim yapamazsınız. Müdürümüzün Necip beyin kesin talimatı var" demesi üzerine basın mensupları, "Biz, sizi değil genel çekim yapıyoruz. Ayrıca kamu açık alanda biz görevimizi yapabiliriz" demişti. 112 Sağlık ekibinin bu sözleri üzerine özel bir hastanede çalışan sağlıkçı, gazetecilere saldırmıştı. Gazetecilere hakaret, küfür eden sağlıkçı basın mensuplarını ölümle tehdit etmişti. Yaşanan olay sırasında çevredeki bazı kişilerinde gazetecilere saldırmaya kalkmasıyla gazeteciler canlı hedef olmuştu.