ULAŞIM EN ÖNEMLİ KONULARDAN

Kaynarca’nın öncelikli sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini ifade eden İbrahim Çakar, “Altyapıdan sonra kaynaklarımızı yollar ve kaldırımlara harcayarak modern, estetik,  bir Kaynarca’yı oluşturmalıyız. Belediyeciliğin en önemli konularından biri ulaşım.

Köylerimiz ile ilçe merkezi arasında düzenli toplu taşıma ağının kurulması, Adapazarı, Kandıra, Karasu ilçeleriye Kaynarca arasında kaliteli bir toplu taşıma hizmetinin takibi öncelikli amaçlarımızdan olacak” diye konuştu.  

Elitbahis

 

ÇOCUK PARKLARI VE SPOR ALANLARI

En değerli varlıklarımızın çocuklar olduğunu vurgulayan Çakar, “Çocuklarımız için Kaynarca’nın 45 mahallesindeki yaklaşık 100 yerleşim merkezimize 100 çocuk parkı, gençlerimiz için spor  alanları oluşturmak mümkün.  Kültür, sanat, spor alanında yetenekli çocuk ve gençlerimizi maddi manevi destekleyeceğiz.” dedi. 

 

SOKAK KÖPEKLERİ BÜYÜK SORUN

Sokak köpekleri sorununa de değinen İbrahim Çakar, “Başıboş köpekler önemli bir sorun, barınağı işler hale getireceğiz. Kısırlaştırma ve diğer önlemlerle bu sorunu kökten çözeceğiz” diye konuştu. 

 

ÇİFTÇİMİZİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Kaynarca halkının üçte ikisi ekmeğini tarım ve hayvancılıktan sağladığını hatırlatarak, “ Tarım ve hayvancılık en iyi bildiğim konu. 

Çiftçimizin işini kolaylaştırmak temel görevimiz olacak. Bunun için tarla yollarının sürekli bakım ve onarımının yapılması gerekecek. Tarımla uğraşan mahallelerde seracılığın desteklenmesine, pazarlama konusunda aktif desteğe önem vereceğiz.  Su kanallarının açık tutulması, temizlenmesini de ihmal etmeyeceğiz. 

 

KÖYLÜ PAZARLARI

Özellikle trafiğin arttığı yaz aylarında ana yol üzerinde köylü pazarları kurulması da önceliklerimiz arasında yer alacak. 

 

Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri toptan satabilecekleri bir pazar alanı oluşturmak da projelerimiz arasında” dedi. 

 

PLANLI KENTLEŞME VE SANAYİLEŞME

Köy yerleşim planlarının geciktirilmesinin mağduriyetler yaşattığına dikkat çeken AK Parti Belediye Aday Adayı İbrahim Çakar şunları söyledi: “Sanayileşme yolundaki ilçemizin imar planlarının zamanında ve çağdaş şehir plancılığına uygun yapılması çok önemli.  Sanayileşmeyi destekleyeceğiz ancak kirli kimya sanayiye izin vermeyeceğiz. 

 

Çarpık kentleşmenin önüne geçmek için adaletli ve çevre sorunu oluşturmayacak bir planlamaya ihtiyaç var. Sanayileşmeyle birlikte artacak nüfusunumuza uygun şehir planları, mahallelerde yerleşim planlarının bitirilmesiyle mağduriyetleri gidereceğiz.” SEDAT BALTA