YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ

Kaymakam Selim Çomaklı toplantıda yaptığı konuşmada, her alanda olduğu gibi yerel yönetimlerle de birlikte, işbirliği içinde olmayı gerektiren bir durumda olduklarını belirterek, “Çünkü hizmet sahamız vatandaş olunca haliyle yerel yönetimlerle birlikte koordineli ve işbirliği içinde hizmetlerin yürütülmesi her zaman verimli ve etkili oluyor. Bu bakımdan Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Başkanımız her daim vatandaşa hizmet noktasındaki talep ve isteklerimize olumlu ve pozitif yaklaştığını da ifade etmek ediyorum. Keza muhtarlarımız, Muhtarlar Derneği Başkanımız da sağolsunlar ilk günden itibaren ilçemize ait işlerle ilgili her daim ellerini taşın altına koyuyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  

AİLELER ÇOCUKLARINI BİZE EMANET EDİYORLAR

Kaynarca’da eğitimde taşıma oranının yüksek olduğunu ifade eden Kaymakam Selim Çomaklı, “İlde yaptığımız toplantıda ben bunu net olarak gördüm. Sakarya’da taşıma oranında ilçeler arasında Taraklı ile yarışıyoruz. Yüzde 35 ile 40 arasındaki öğrencimiz taşıma ile eğitim öğretime devam ediyorlar. Bunun getirdiği sorumluluk nedeniyle hepimize görevler düşüyor. Bu noktada muhtarlardan, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden başlayarak, kolluk görevlilerimizden başlayarak netice de bizlerin de önemli sorumlulukları var. Çünkü veliler aileler bize çocuklarını emanet ediyorlar. Onların sağlıklı, sağ salim biçimde gün sonunda evlerine dönmeleri hepimiz için bir vazife ve zorunluluk. Bununla ilgili konulmuş kurallardan taviz verilmeyeceğini sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

AŞILMAYACAK PROBLEM YOKTUR

Kaymakam Selim Çomaklı Kaynarca’nın geleceğinin parlak olduğunu ve henüz gerçek potansiyelini ortaya çıkarmadığını belirterek, “Hepimiz el birliği içinde, omuz omuza, sırt sırta verdiğimizde en önemlisi de iyi niyetle aşılmayacak bir problem yoktur. Yeter ki iyi niyetimizi, birbirimize karşı samimi tavrımızı koruyalım, devam ettirelim. İlçemizin daha iyi, güzel günlere yakın zamanda kavuşacağını düşünüyorum. 

 

İHMAL ETTİĞİNİZ NESİLLER İMAR ETTİĞİNİZ ŞEHİRLERİ YIKARLAR

İlçemizin geleceğinin parlak olacağını düşünüyorum. İlçemizin daha büyük bir potansiyeli var. OSB’leri, büyük kentlere otoyol nedeniyle ulaşımının rahat olması, Karadeniz’e kıyısı olması büyük avantaj. Benim tahminimce 8 - 10 yıl içinde bu potansiyeli ortaya çıkacaktır. Bu süre zarfında bizlere düşen Kaynarca’nın gelişmesine, büyümesine katkı sağlayacak işlere imza atmak. Okullar açıldı bu noktada şu söylenebilir, çok güzel bir söz var, ‘Şehirleri imar ederken, nesilleri ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesiller imar ettiğiniz şehirleri yıkarlar’ diyor. Aslında birinci önceliğimiz nesilleri imar etmek. Eğitimle geleceğimiz olan çocuklarımızı iyi bir insan, iyi bir vatandaş, hak, hukuku bile isteye çiğnemeyen, trafikte bile ışık hakkına riayet eden insanlar yetiştirmeliyiz” dedi.  

 

MUHTARLAR SORUNLARI SÖYLEDİ

Muhtarlar ve daire amirleri söz alarak görev alanlarındaki sorunları ifade etti. Daire amirleri, muhtarları çeşitli konularda bilgilendirdi. Muhtarlar mahallelerindeki sorunlar hakkında bilgi verirken öne çıkan ortak sorunların başında elektrik, internet, çocuk parkı, yol, tarla yollarının bozukluğu yer aldı. - SEDAT BALTA

Advert