Oysa Kaynarca - Adapazarı yolu Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde yaşanan deprem felaketinden sonra 17. 08. 1999 tarihindeki depremlerden sonra yolların iyileştirilmesi kapsamında Abu Dhabi Kalkınma Fonları kullanılmıştır. Bu bilgi Kara Yollları Genel Müdürlüğü 2012 Faaliyet Raporunda, “ADFD-R2 Sözleşme Kod No’lu Sakarya ilindeki yaklaşık 26 km. uzunluğundaki Adapazarı - Kaynarca Yolu ile 3 km uzunluğundakı Camili Adapazarı Kaynarca Ayr. Yolu yapımı ifadesiyle yer almıştır. 

 

Dahası AK Parti’nin iktidara geldiği dönemde 25 yılda bitirilebilen Karasu Adapazarı yolunda çalışmalar kaynaksızlıktan durduğu için AK Partili politikacılar Abu Dhabi’nin deprem yardımı için yaptığı Kaynarca Adapazarı yolunun kaynağını Karasu Adapazarı yoluna kaydırmak istemişler ancak başarılı olamamışlardır. Abu Dhabi yetkililerinin diretmesiyle Kaynarca Adapazarı yoluna başlamak zorunda kalmışlardır.

 

Yolun yapımı ve bitişinden sonra AK Parti temsilcileri bu başarıyı sahiplenmişler Abu Dhabi’nin kelimesini bile telaffuz etmemişlerdir. Deprem felaketi sonra yardım eden bir ülkeye bir teşekkürü çok görmüşlerdir.  

 

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nda

Tablo 35’te Marmara ve Düzce Depremleri Kalıcı Konut Alanları Bağlantı Yollarından, Abu Dhabi Kalkınma Fonunca Finanse Edilen İşlere Ait Faaliyet Tablosu başlığında belirtiliyor. Bu bilgiler kamuoyuna açık bilgilerdir, değerli Kaynarca halkına bilgisine sunarım. (Konuyla ilgili açık kaynaklardan alınmış belgeler aşağıdır.)  - SEDAT BALTA