Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “Kaynarca’da yüzyıllardan beri milletimizin bir geleneği var. Bu da hasat mevsimlerinin açılışında ve kapanışında panayırlarla yapılıyordu, şimdi biz bu geleneği festivalle sürdürüyoruz” dedi. 

 

Kaynarca’ya kurulacak organize sanayi bölgelerinin ülke için zorunluluk olduğunu ifade eden Murat Kefli, “Kaynarca’da şu anda 2 organize sanayi bölgemizin bir resmileşmiş boyutu var. Mobilyacılar OSB’de 4 fabrika çalışıyor. 15 Fabrikanın da inşaat ve altyapı faaliyeti devam ediyor. Makineciler OSB’nin de fiili çalışmaları devam ediyor. Yeni yapılacak OSB’nin nerede nasıl yapılacağı henüz net değil. Gelişen modern toplumun en büyük ihtiyaçlarından biri istihdam. Tarım ve hizmet sektörü dışında sanayi önemli bir istihdam alanı. Tarımda istihdam makinalaşmadan dolayı ciddi oranda düştü. Sanayi kurulmasında sıkıntı yok ama biz üç şey söylüyoruz. Bir köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerimizin içine asla girilmeyecek. İkincisi çevreyi kirleten ki o bölgedeki su aynı zamanda longoza akıyor. Longozu kirleten bir sanayi olmayacak. Üçüncüsü de bizim için önemli olan burdaki vatandaşlarımızın yerlerinin değerinde alınması” diye konuştu. 

 

FESTİVAL PROGRAMI

26 MAYIS 2022 PERŞEMBE: Saat 10.00 Festival açılışı, standların açılışı, sünnet mevlidi ve sünnet çocukları şenliği. Saat 21.00: Mehteran gösteresi, Mübarekilahi grubu semazen gösterisi. 

 

27 MAYIS 2022 CUMA: Saat 11.00 En iyi dana ve buzağı hayvan yarışması. 15.00 KABET Tiyatro oyunu, Komedi çocuk şenliği, 21.00 Halk konseri Hilal Caşgun, Tuğçe Kandemir.

 

28 MAYIS 2022 CUMARTESİ: Saat 11.30 Tarım hayvancılık, kanatlı hayvanlar konulu panel (Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu) 15.00 Yöresel Yemek Yarışması, 21.00 Halk Konseri Ersan Er, Cengiz Kurtoğlu.

Haberin Galerisi : Başkan Murat Kefli Basın Toplantısı yaptı

Admin

Advert