Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Murat Kefli,  milletçe son bir ayı üzüntü ve hüzün içinde geçirdiğimizi belirterek, “46 Binden fazla vatandaşımızı kaybettik. 11 İlimiz ciddi anlamda hasar gördü. Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara acil şifalar dilerim. Cenabı Allah başka bir afet yaşatmasın. Afetin bize gösterdiği şu oldu. Milletçe çok büyük bir dayanışma içinde olduk. Bundan dolayı başta tüm Kaynarcalı hemşehrilerimize ve tüm Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. hem yardım yapma, hem deprem bölgesine yardım ulaştırma, hem de kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü 30’un üzerinde ekibimize minnettarız. Yine yardım noktasında gerçekten bizi de duygulandıran milletimizin böyle bir özelliğini gördük. Millet olmanın gururunu yaşadık” dedi. 

7 Gündem maddesinin bulunduğu Belediye Meclisi gündeminin ilk maddesinde daha önce köy olan 41 mahallenin muhtarı tarafından kırsal mahalleye geçme talebi görülerek oy birliği ile kabul edildi. Karar Büyükşehir Belediyesi’nde görüşülecek. 

Gündemin ikinci maddesinde ilçede helal kesim olarak bilinen Güven Mahallesi Sülüklü mevkiindeki Akdeniz Toros Et ve Et Mamulleri şirketinin büyüme isteği isteği görüşüldü, oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 

Üçüncü maddede Sabırlı mahallesinde tavuk çiftliği sahibinin imar planı talebi görüşüldü, oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Dördüncü maddede İl Sağlık Müdürlüğü’nün Orta Mahalle Şehit Gürkan Türk Caddesi üzerinde 242 ada güneyindeki park alanında Aile Sağlığı Merkezi binası yapılabilmesi için imar uygulaması yapılması talebi görüşüldü. Oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Altıncı maddede Büyükyanık Kooperatifi’ne ait arazinin bağış yapma yetkisi olmadığı için, Belediye olarak sembolik olarak 1 lira bedelle alınıp okul yeri için Milli Eğitim’e tahsis edilebilmesi konusu görüşüldü oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin son maddesinde Ziahmet köyünde daha önce okul lojmanı olarak yapılan, mülkiyeti Kaynarca Belediyesi’nde olan 3 evin depremzede ailelere tahsis edilebilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. - SEDAT BALTA

Advert