ALT YAPI BİRAZ ZAMAN ALACAK

Toplantının açılış konuşmasında, ilçe merkezinde devam eden alt yapı çalışması hakkında bilgi veren Murat Kefli, “Alt yapı çalışmalarının büyük bir ivme ile gidiyor, bu çalışmalar beraberinde ilçe içerisinde büyük sorun getiriyor. Hepimiz bu sorunu inşallah en kısa zamanda aşacağız. Ana arterlerdeki çalışmalar ciddi oranda tamamlandı, belli bir bölge kaldı. Ama parsel bağlantıları olacağı için bu bağlantılar da biraz zaman alacak. Akabinde inşallah en kısa zamanda bitecek” diye konuştu.  

TÜRKEŞ ANILDI

Kefli, MHP Kurucusu ve Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünü olduğunu hatırlatarak, “Rahmetle yad ediyoruz” dedi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce 31 Mart 2023 tarihli, 2022 Yılı Denetim Kurulu Raporu okundu. 

Gündemin birinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün sözleşmeli personelin kadrolara atanması nedeniyle atıl kalan bütçenin diğer birimlere aktarılması görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. 

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 

Gündemin ikinci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İl Sağlık Müdürlüğü’nün Şehit Gürkan Türk Caddesi 242 Ada Güneyinde bulunan park alanının bir bölümüne Aile Sağlığı Merkezi binası yapılması konusundaki teklifi 7 Mart 2023 tarihli Meclis’te İmar Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyonca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi. 

MUSTAFA TAN HARCAMALARI ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi Meclis Üyesi Mustafa Tan, söz alarak, Denetim Kurulu Raporu’ndaki harcama kalemleri konusunda eleştirilerde bulundu. Harcamaların usulüne uygun yapılmadığını, L. K. isimli şirketin kestiği faturalardaki hizmetlerin yapılmadığını iddia etti. Komisyonca söz konusu faturaların araştırılmasını istiyoruz talebinde bulundu. Belediye Başkanı Murat Kefli özetle, “Ortada hazırlanmış bir rapor var. Yapılan bir çok iş var. Böyle bir algı yapmaya gerek yok, herşey usulüne uygundur, Meclise bilgi verdik, bir eksik varsa ona göre gereğini yaparsınız” diye cevap verdi. 

ENCÜMEN SEÇİMİ

Gündemin üçüncü maddesinde bir yıl süresince görev yapacak encümen üyeliği seçimi yapıldı. AK Parti Okan Pektaş ve İlhan Akcan’ı, Saadet Partisi Mustafa Tan’ı teklif etti. AK Parti Meclis Üyesi Furkan Onkun da aday olduğunu belirtti. Yapılan gizli oylamada Okan Pektaş 11 oy, İlhan Akcan 9 oy, Mustafa Tan 4 oy, Furkan Onkun 1 oy aldı, bir oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçla AK Partili Meclis üyeleri Okan Pektaş ve İlhan Akcan Encümen üyesi seçildi. 

KOMİSYONLAR İÇİN SEÇİM

Gündemin dördüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Estetik Kurul Komisyonu üyelerinin belirlenmesi için açık oylama yapıldı. Yasa gereği AK Parti’den 3 üye, Saadet Partisi ve MHP’den birer üye komisyonlarda yer aldı. Partilerin yaptıkları teklifler oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonuna Seçkin Akcan, İlhan Akcan, Okan Pektaş, Mustafa Tan, Ahmet Türk, İmar Komisyonuna, Azmi Çelebi, Furkan Onkun, Recep Boğaz, Seçkin Kanyılmaz, Ali Kürece, Estetik Kurul Komisyonuna Kadir Aktaş, Okan Pektaş, Azmi Çelebi, Yılmaz Çevik, Şerifali Akgün seçildi. 

BÜYÜKYANIK OKUL ARSASI

Gündemin beşinci maddesinde Büyükyanık mahallesinde kooperatif tarafından okul yapılması amacıyla Belediye’ye sembolik bedelle satılan parsellerin Hazine’ye devri konusu görüşüldü oy birliği ile kabul edildi. 

 

2022 YILI FAALİYET RAPORU 

Gündemin altıncı maddesinde 2022 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Yasa gereği Belediye Başkanı Murat Kefli’nin görüşmeye katılması yasak olduğundan madde Meclis Birinci Başkan Vekili Seçkin Akcan başkanlığında görüşüldü. 

Belediyenin 2022 Mali Bütçesinin 41 milyon 975 bin lira olduğu gider bütçesinin yüzde 98. 99 oranında gerçekleştiği belirtilerek faaliyetlerin değerlendirildiği rapor okundu. Personel giderinin 7 milyon 972 bin lira, SSK giderlerinin 910 bin lira, mal ve hizmet alım giderlerinin 22 milyon 692 bin lira olduğu belirtildi. Belediye’nin toplam borcunun 27 milyon 932 bin lira olduğu ancak yapılandırmayla ilgili kanuna başvurulmasıyla devlete olan borçların düşeceği açıklandı. SSK, Emekli Sandığı ve Maliye’ye olan 25 milyon liraya yakın borç yapılandırıldığına borcun 13 - 14 milyon civarına düşeceği bilgisi verildi. 

MUSTAFA TAN İDDİALARINI SÜRDÜRDÜ

2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun okunmasından sonra söz alan Meclis Üyesi Mustafa Tan, fatura harcamaları konusundaki iddialarını sürdürdü. Adapazarı merkezli L. K. isimli şirkete 610 bin liralık fatura kesildiğini belirten Mustafa Tan, Meclis üyelerine hitaben, “Bayraktepe’ye 237 bin lira fatura kesilmiş. Cevabı verilmeyen izahı yapılmayan faturaları nasıl onaylayacaksanız burada. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Allah sizi affetsin, bizi de affetsin. Meclis üyeleri olarak bunun hesabını sormakla mükellefiz” diye konuştu. Mustafa Tan’ın Faaliyet Raporu’nu bir kez daha görüşelim teklifinin yasaya uygun olmadığını belirten Meclis Başkan Vekili Seçkin Akcan, raporu oylamaya sundu rapor karşı ve çekimser oylara karşı oy çokluğu ile kabul edildi. 

Toplantıya izleyici olarak AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu, MHP Kaynarca İlçe Başkanı Ekrem Baldan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner ve bazı muhtarlar da katıldı. - SEDAT BALTA